Tagged V


Tag
kali ini cambes je tengok budak² ramai yang buat. Baiklah, di atas permintaan peminat² ku; (hemy, aqeela, suffian, edluvphot & elsasue), here goes... ;p

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and describe it.



Description:
* Bila dikatakan gambar ke-6 dalam folder ke-6, sudah tentu ianya antara gambar 'legend' semasa zaman² awal diri ku baru mendapat PC + sudah mula menyentuh kamera.
* Gambar ini disnap oleh kamera model SONY CYBERSHOT U pada tarikh 24 Ogos 2003 jam 8.30 pagi bertempat di Dataran Sejarah Ayer Keroh, Melaka.
* Masa nie 1st sem kitorang kat MMU, diorang semua merupakan housemates + kenalan terawal hidup kampus ku. Gambar ini juga melambangkan 'tugu friendster friendship' kitorang kononnya time tu.. ;D
* Apa gile kami buat pagi² dah berada di Dataran Sejarah tu? Mungkin sebab malam sebelom tu kami semua tak tido kot. Sembang² pasal kehidupan, kerna pada awal bulan Ogos tersebut kami kehilangan salah seorang housemate.. (arwah Bai; tiada dalam gambar). Dia terlibat dalam kemalangan jalan raya. Kami sempat mengenali beliau selama 2 bulan je.. :'(
* Secara jujurnya, sebelom ini tak pernah terjadi dan ku tak pernah menyangka boleh kehilangan kawan melalui kematian. Dalam pikiranku, "we grew up together, we grow old together."
* But as they say, life is unexpected. Selang setahun lebih sedikit selepas kehilangan arwah Bai, salah seorang lagi housemate ku pergi langsung.. (arwah Fikri; dalam gambar tu dia yang membuat gaya tabik hormat + berdiri paling dekat dengan tiang bendera). Dia meninggal akibat 'food poisoning' bak kata keluarganya.. :'(
* Well, that's the way life goes rite.. Sehingga tarikh ku membuat entry ini, syukur lah remaining² housemate ku yang lain semuanya masih tampak sihat dan menawan, he he.. ;p Walau ape pon terjadi, ku kan tetap cherish + sayang mereka eventho muka² diorang dalam gambar tu nampak cam enjoy + puas hati je dapat pijak ku, ha ha.. >=p

®ui

Read Users' Comments (35)

35 Response to "Tagged V"

  1. lady D, on March 6, 2009 at 12:07 AM said:

    awwww...
    sweet memory kn ngn frenz ble da ddk college @ brding skool..
    mke dyeorg jewr ngadap ari2..
    bout ur fren 2 org uh..
    im sorry 2 hear bout dat..

  2. eD love photographY, on March 6, 2009 at 12:15 AM said:

    hahaha..
    layan peminat yang xtahan tu rui..

  3. AzRi AzyAn, on March 6, 2009 at 12:35 AM said:

    sweet memory je..
    mmg sedih kehilangan kwn baik kn..
    ;(

  4. aie akaike, on March 6, 2009 at 1:31 AM said:

    tugu friendster ko kalau dibina, boleh menjana kewangan negara. banyak pelancong masuk nak tgk!

  5. aqeela affandi, on March 6, 2009 at 8:27 AM said:

    saye??
    peminat anda?
    benarkah?
    haahah..
    ;b

    ermm..
    sorry to hear that rui..
    ta sngke pulak kan food poisoning pun bule maut..

    sedih sedih!

  6. Elsa Soraya Othman, on March 6, 2009 at 8:42 AM said:

    :) aksi lelaki berbaju kuning itu sangat menarik lah. comel, dalam erti kata lain.

    sorry to know dat u already experienced two losses of friends in life :( c'est la vie, doakan roh mereka dicucuri rahmat yea..

    & thanks for doing the tagging!

  7. Rui, on March 6, 2009 at 9:53 AM said:

    1) ladyD: yup, best je time² stadi.. korang semua nie kebanyakan still dalam zaman tu kan.. enjoy laa puas² erk, jgn kerja nak gado jer, he he ;p

    2) edluvphot: ha ha, saja² je tulis.. jgn mara bro.. ;|

    3) sigadis: hey anda on9 mesti pulang cuti nie kan! ;) tu laa, sedih je teringat balik.. ;(

  8. HEMY, on March 6, 2009 at 9:56 AM said:

    al fatihah utk arwahnya..

    bestnya memori yg diserlahkn dlm gambar ni

  9. Rui, on March 6, 2009 at 10:00 AM said:

    1) aieakaike: ha ha, stok tugu friendster je.. ;p gile2 je tu takde kerja bro.. ;|

    2) aqeelaaffandi: he he, jgn terasa ngan pape yg ku tulis, tak maksodkan pon.. ;p yup, siyes tak sangka pasal food poisoning tu.. dah2, pi jaga dua kawan kamu tu leklok (pian + ed) he he..

    3) elsa: he he tu la, comel tpi sian dia tak dapat naik atas pentas tu sama.. ;| its ok, they are kept sentiasa dalam memory. thx for tagging btw. :)

    4) hemy: al fatihah juga.. tengs bro for the tag! :)

  10. FARIE, on March 6, 2009 at 10:36 AM said:

    best kn punyer kwn camtu..
    hehe..
    mengape anda saje yg menjadi mangsa keganasan..? pasti kerana anda seorg yg auwwe & layak en.. :P

    dh cam tugu negara jer..
    naseb baek x pgg pistol & pkai uniform..

  11. FARIE, on March 6, 2009 at 10:37 AM said:

    btw, AL_FATIHAH utk kwn2 u..
    hidup mati di tgn-NYA..
    ari dowg dh smpai, ari kte ntah ble en?

  12. [[~R*i*Y*s*E*s**L*a*D*y~ ]], on March 6, 2009 at 10:37 AM said:

    huh..peminat mey..?..
    cam askar malaya plak..hukhukk
    btw sory 4 ur buddy..
    sad 2 hear that..

  13. i n - c h a n, on March 6, 2009 at 10:46 AM said:

    Friends do make us grow stronger. :)

    and sorry to hear your losing.

    Manusia itu datang dan pergi.
    Tapi ingatan takkan pergi.
    And hey,
    mcm skema je time mmu tuh.hehe

  14. equals D, on March 6, 2009 at 10:52 AM said:

    whoo. rui, aku ada tag kau. usha blog aku :)

  15. Rui, on March 6, 2009 at 11:11 AM said:

    1) farie: hoi, berani panggil gua auwwe?! nie yg panas nie.. >=p ha ha. besa la tu tugu negara kan ada askar jepun kononnya yg kalah.

    live life to the fullest! ;|

    2) riyseslady: ha ha, 'peminat' tu sesaja laa tulis, sbb diorang semua TAG.

    takpe2, dah lama berlalu pon. :)

    3) inchan: yerp, i totally agree with that statement.

    but, tang mana yg skema nyer ?! tolong clarify plis ~

    4) equalsD: noticed! hati², diri ini memilih jenis tag juga ye. ;)

  16. Atira., on March 6, 2009 at 11:57 AM said:

    bestnya!

  17. iva saionji, on March 6, 2009 at 12:27 PM said:

    ~semUga rOh2 mereka dicucuri rahmatNya..amEen..~

  18. aqinara, on March 6, 2009 at 1:27 PM said:

    sweet memory~
    mmg sedih kehilangan kwn
    sakit hati bila ditinggalkan n dilupakan kawan~
    x taw lak food poisoning leh bw maut..
    sib bek abg sy ok je lps kene..
    isk

  19. Rui, on March 6, 2009 at 3:05 PM said:

    1) atira: he he, those times sangat best! ;D

    2) ivasaionji: ameen ~ :) tengs ya!

    3) aqinara: huk huk, kamu mcm biasa ditinggalkan + dilupakan je.. he he. maafkan sebab mereka 'kawan'.. tu laa, mayb ni kes food poisoning yg terok kot.. -_-

  20. i n - c h a n, on March 6, 2009 at 5:52 PM said:

    skema tang muka innocent gila masing-masing..

    biasela...first year kan?
    hehe
    fresh and white lagik.:P

  21. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on March 6, 2009 at 6:32 PM said:

    waa sangat syiok melihat pic ni..tiba2 teringat kwn2 kat msia..huhu...

    anda kene pijakkah or tidokah?...tetttttttttt~!! ;p

    huhu larikss~...

  22. n a r d indie winkie, on March 6, 2009 at 10:30 PM said:

    moga roh kawan2 rui dicucuri rahmat walaupon perkenalan yang tak lama. amin..
    well, nice pic. hehe..cam tugu negara.

  23. aRchMaL, on March 7, 2009 at 12:09 AM said:

    cool pic la bro..
    mmg terer amek pic..besh3!!

  24. Rui, on March 7, 2009 at 2:02 AM said:

    1) inchan: ha ha, skema tang muka depa² yg lain jaa.. muka ku tetap maintain je.. ^_^ he he

    2) mistakenidentity: hey hey! look who's back!! :) he he.. yup2 cepat laa anda pulang mesia, kawan nie dah menunggu.... untuk dapat ole² dia.. ;D he he kidding!

    * kena pijak, sambil buat gaya tido ala-ala mati.. -_-

    3) nardindiewinkie: makaseh doakan mereka.. he he, tugu negara buatan sendiri jer pon.. ;p

    4) archmal: tengs kembalian bro! :)

  25. Fly, on March 7, 2009 at 6:51 AM said:

    salam sahabat, memang indah saat kenangan berada di kampus, banyak kenangan indah yang x dapat dilupakan.

  26. AkuAyie, on March 7, 2009 at 1:33 PM said:

    pandai tul korang posing..haha

  27. Rina Z., on March 7, 2009 at 5:35 PM said:

    I'm so sorry :(
    Yeah, it hurt kan ?
    Hilang kawan,

  28. a i r a, on March 7, 2009 at 9:44 PM said:

    mcm tugu negara plak tgk gmbar tu..
    huhu

  29. Rui, on March 7, 2009 at 10:34 PM said:

    1) fLy: salam kembali bro.. itu laa pasal.. :) kalo laa boleh turn back time kan, rasa cam nak enjoy puas² jer.. -_-

    2) akuayie: trimas! ;D yg terbaring kena pijak tu paling hebat skali.. ;p

    3) rinaz: hey, its ok now! kekalkan diorang sentiasa dalam memori.. :)

    4) aira: aiyoo.. patot tugu sebegini kena letak sebelah tugu negara yg asal tu.. baru menarik minat pelancong, he he.. ;p

  30. suffian.othman, on March 7, 2009 at 10:48 PM said:

    takziah bt kwn rui..
    al- fatihah..

  31. Rui, on March 8, 2009 at 12:41 PM said:

    suffian othman: yup, takziah buat mereka. jaga bro ed betul2 pian.. ;)

  32. Dakjaat™, on March 8, 2009 at 2:13 PM said:

    hoo.. gambar klasikal.. ;p

  33. ღ l y n e e ღ, on March 8, 2009 at 9:49 PM said:

    napalame tak update??
    uwaaaa~

  34. aqeela affandi, on March 8, 2009 at 10:54 PM said:

    baek lah cik rui.
    maen maen je la pasal peminat tu..
    hehehe..

  35. Rui, on March 9, 2009 at 1:36 AM said:

    1) dakjaat: tu sall, reminiscing sket! ;D

    2) lynee: keh keh, sila layan entry baru ye.. tengs for asking! :)

    3) aqeelaaffandi: he he, takpe bagos laa kalo korang betul2 jadi peminat kan.. ;)