I Played My Part


My dad once told me this great story..
Some of you might have heard or read about it..
Some might not..
It is called..

"A Starfish Story"

One day, a young man was taking a morning walk
along the beach and enjoying the peaceful tumble of
waves crashing on the shore.

In the distance, he saw an old man bending down,
picking something up and tossing it gently into the sea.
The old man was doing this repeatedly over and over.

Curiously, the young man approached the old man
to find out what he was doing. The young man noticed
it was low tide and the beach was covered with starfish.

The young man came closer still and called out..
"Good morning! May I ask what it is that you are doing?"

The old man answered..
"I am throwing these starfish back into the sea."
"The sun is up and the tide is going out."
"If I don't throw them in, they'll die."

The young man saw hundreds and hundreds
of starfish up and down the beach.
He asked..
"But why? There are hundreds of starfish on the beach."
"You can't possibly make any difference."

The old man looked down, picked up another starfish
and tossed it gently back into the sea.
He turned back to the young man and said..
"Well, it sure made a difference to that one."


(credit to Loren C. Eiseley for this incredible story)
____________________________________________________________________

Hari Sabtu yg baru lepas nie..
28 Mac 2009..
Sangatlah hype dengan saranan
'Earth Hour' yg banyak giler dialertkan
through media & broadcasting.. ;|

The build-up ke 8.30pm pada hari tersebut
pasti membuatkan most of us tertanya-tanya,
bagaimanalah agaknya rupa ketika sambutan event itu.. ;)

Tiba jam 8.30 malam, ku pon tutop
segala lampu dan peralatan elektrik yg ada di dlm rumah..
Dan lebih menarik, ku tengok jiran² kiri kanan ku
pon rumahnya jadi gelap gelita juga.. ;D

Ha ha, ku pon jadi excited laa, macam budak kecik pon ada..
Memikirkan pasti seronok jika pergi meronda-ronda
sepanjang satu jam yg bermula dari 8.30-9.30 itu.. ;p

Ku berharap sangat masa round² tu
untuk tengok suasana sekeliling kurang berlampu..
Kononnya ala² blackout laa kan.. ;D

Akan tetapi..
feedback yg ku dapat agak menghampakan.. -_-

Sekali lalu, kebanyakan rumah pon terang benderang je..
Dapat bayangkan tak camne down nye
perasaan ku ketika itu..
Seperti mereka semua langsung tidak peduli
dengan saranan 'Turn Off Your Lights' itu.. >=(

Ku tahu, pasti ada ramai di luar sana
yg meng-isukan dan berkata kepada diri sendiri..
"Macam laa beza sangat dunia kalo aku tutup lampu sejam tu"

Mentaliti sebegini lah
yg sebenarnya harus diperbetulkan.. >:|

Memang laa dengan mata kasar kita takkan
nampak perbezaan ketara effect 'earth hour' nie..
Tapi at least dalam diri rasa puas, sebab knowing
yg kita dah contribute sedikit sebanyak..
Kerna in the end, yg penting 'na wai tu' kita tu.. ;(

Pape pon, ku personally tabik warga² di Sydney
kerna usaha mereka back in 2007 telah menjadikan
'earth hour' ini sebagai satu global event.. :)

I played my part, how about you?!

p/s: Pandai² laa korang padankan 'moral of the story' dari kisah starfish tu dengan entry cerita ku tentang 'Earth Hour' ini k.. ;|

®ui

Read Users' Comments (27)

GEMS


G
raduate Employability Management Scheme..
That's what G-E-M-S stands for..
What the heck is that thing?!
He he.. ;D

Itu laa interview pertama
yg ku attend pada hari Jumaat lepas.. :)

Program ini bertujuan untuk
melatih 12,000 fresh graduan
mendapat skill & experience
of working life dgn support oleh
Government-Linked-Companies
such as Petronas, TNB, etc.. ;)

Training programme tersebut
akan dibahagikan kepada 2 part.. ;|

The first 2.5 months adalah
in-class-training dgn motif untuk
improve confidence, communication skills,
manage tugasan dan mengerti
tanggungjawab ketika bekerja.. ;p

Ini diikuti oleh 6 months of on-job-training
di mana² GLCs yang telah ditetapkan..
And as usual, if through out that
training period kita perform,
there's a big chance that company tersebut
akan absorb kita teros ke dalam organisasi mereka.. ;D

Ini antara soalan² pelik yg ditanyakan haritu,
berserta jawapan spontan ku (oral) ;

1. Name; University; CGPA:
My name is a.k.a. R-u-i. I recently completed my degree from Multimedia University (MMU) of Cyberjaya as an Electronics Engineering Student. My final CGPA is *.** (PnC) ;p

2. Why do you want to serve the Government?
This is because I want to return back the favour for what the Government has done to me ever since I was born up until now, as a token of my appreciation. As a graduate in EE, I have equipped myself with a range of skills that would allow me to blend with any organization's culture, and try to bring them into a new height of success. :)

3. If selected, what will you contribute to the country?
If possible, I will try to help improve the country's economic growth, stabilize the political issues, etc. And, my involvement in many activities outside of academic circle such as sports and managing events has served me well in nurturing my teamwork & communication skills, which are important to succeed in the working world. ;D

Macam jawab Tag pula.. -_-

Jawapan ku agak skema + poyo pon ada juga..
Do you agree?! Ha ha.. ;p

Tapi kan, dalam dunia 'interview' nie..
Mmg kena 'poyo' baru boleh maju, siyes!! ;|
Nak nak kalo interview in groups,
lagi kita banyak bunyi, baru kita lagi menyerlah..
Just make sure isinya betol, tu je laa, ha ha.. >;D

*Tie + Kemeja + Blazer*
Adeh, tak sabar nye nak bergelar "bohh", he he.. ^_^

®ui

Read Users' Comments (36)

Round-Trip


19/03/2009


Ku bangun pagi tu awal giler..
Sebab dah plan ngan abg ku
nak pergi ke Kerteh, Terengganu..
Balik hari je.. ;)

Tujuannya?!
Nak mengemas sikit² rumah dia
yg telah ditinggalkan hampir
2 setengah bulan.. ;|

Jadi kami bertolak pagi tu jam 8.30..
Direct tanpa henti, tiba di sana
lebih kurang pukul 1 tgh hari.. :)

Lunch diabaikan dahulu..
Mula² kami setelkan indoor..
Sapu sampah, clear habuk bagai..
Kemudian kami clearkan
semak² di belakang rumah.. ;p

1st pix yg ku snap..
Pokok ape ntah, cam betik pon ada.. ;D
Ku suka sebab dia cam tegak baik je, he he..

2nd pix yg ku snap..
Dekat celah² kayu belakang umah..
Katak bongok ini, dia duduk diam baik je, he he.. ;D

Selesai mengemas rumah..
Masa tu pukul 3.30 petang, perot dah lapor..
Jadi kami pon singgah makan nasi kukus..
'Pergh best tak hengat layan giler tahap dewa'.. ;p
Tapi ku lupa bawak kluar kamera plaks kan..
Kalo tak dah leh snap gambar meal RM6 itu.. -_-

Sebelom gerak balik kL,
kami singgah Mesra Mall kejap.. ;D
Ku saja nak tengok² shopping complex
pertama kat Kerteh tu camne rupa, he he..

Then dalam pukul 4.30 camtu,
kami pon memulakan perjalanan pulang..
Abg ku cadangkan supaya ikot
jalan belakang untuk ke highway.. ;|

Lalu bukit + jalan cam ular sikit²..
Reason being, sebab nak elak traffic..
(Kerteh pon nak jamm cam kL jugakk) -_-

Ha ha, gambar terakhir ini..
Ku hampir² meniarap atas jalan
kerna berusaha jugak nak snap.. ;D
Seb baik abg ku tolong tengok² kan oncoming cars.. ;|

Kami bertolak ke Kerteh jam 8.30 pagi,
kami bertiba ke kL semula jam 8.30 malam..
Begitulah ceritanya bagaimana 12 jam ku
dihabiskan pada hari Khamis baru lepas nie, he he.. :)

®ui

Read Users' Comments (51)

Gone!


Helo.. -_-
Mari ku sampaikan cerpen skit..
Kisah ini terjadi pada hari Rabu
yg baru lepas nie..

Malam tu ku gi main futsal
di Cyberjaya as usual, 11-1..
Rutin mingguan ku kononnya
untuk sentiasa stay fit, he he.. ;p

Dah abis main standard laa,
lepak maple dulu mengopi + borak²,
then baru ku pulang ke rumah..

Ceritanya..
Waktu tu jam menunjukkan pukul 2.30 pagi..
Sebaik saja ku dah nak sampai pintu gate rumah..
Dari jauh ku perasan seakan-akan
ada seekor kucing yg terbaring di tengah² jalan..
Hati pon teros tak sedap..

Haihhh..
Dah betul laa tu, mmg kucing ku
yang seekor nie, namanya Effy, dah mati.. ;'(

Pada mulanya ku ingat dia dilanggar kereta..
Tetapi selepas ku membuat sedikit inspection csi,
rasanya dia telah diseksa sampai mati.. ;(
Oleh siapa?!

Oleh anjing² liar yang tak guna!! >:(

Kenapa ku boleh menyangka begitu?

Pertama, kerna keadaan fizikal kepalanya..
Kepala Effy sudah terkehel hampir 180 darjah
daripada kedudukan yang asal..
Ku rasa pabila diserang, mayb dia digigit terok
di bahagian tengkuk nya.. ;(

Kedua, kerna kesan² darah di atas jalan yg
bersepah di merata-rata tempat yang berlainan..
Mungkin dia diheret ke sini dan ke sana
oleh beberapa ekor anjing ketika itu.. ;(

Ketiga, kerna di bahagian perotnya
seperti ada basah-basah sedikit,
sedangkan hari tak hujan pon..
Itu pasti bekas air liur anjing² tu semua.. >;(

Inilah gambar terakhir si Effy
yg sempat ku photo shoot..
Jika dibayangkan, mmg kasihan.. ;'(

Senyap jadinya umah ku skang..
Sebab antara semua kucing² yg dibela..
Effy je yg rajin meng 'meow', hu hu..

(Mata kero, breathing hidung, bunyi 'rara', gaya superman, nada high-pitch) *missing in action*

.......

®ui

Read Users' Comments (30)

Acha Seperti Rasa?!


29/06/2008


Ha ha, giler nak dekat setahun dah
benda yang ku nak ceritakan kali ini.. ;p

Pada tarikh yg tertera di atas,
ketika itu berlangsungnya
Karnival Keluarga Petronas di Bangi.. :)

Pelbagai aktiviti yang dijalankan
sepanjang karnival tersebut..
Sukaneka mostly, tapi yg penting,
malam konsert grand finale nya.. ;)

Mengapa?!
Haaa, mmg lah line up artis nya ramai..
Dari AC Mizal ke Anuar Zain,
Wings pon nak perform jugak.. ;D
Akan tetapi...

Cuma ada satu je artis
yang berjaya menambat
hati kamera ku pada malam itu..
Siapakah?!

Acha Septriasa lah, sapa lagi kan.. ^_^

Actually pada malam tersebut,
ku agak licik + noty a bit, he he..
Daripada gambar² di atas,
korang nampak tak pagar yang memisahkan
orang² biasa dan orang² hebat..
Dan cuba korang teka,di manakah
tempat ku berdiri?! He he.. ;D

Itu adalah kawasan kameraman² yg
dibenarkan sahaja oleh pihak organizer..
Dengan erti kata lain, ku curi² masok..
Maka ku berada dalam zon larangan sebenarnya.. -_-

Amik kaw, Acha betul² depan lensa ku.. ;D

Masa nie Acha sedang mendendangkan lagu
"Berdua Lebih Baik" kot kalo tak silap..
Lepas habis je dia nyanyi lagu tu,
dia pon naik ke atas pentas konsert semula.. ;|

Ape lagi?! Acha pon standby lah untuk
menyanyikan lagu "My Heart" pula..
Tapi, Irwansyah mana ada..
Dia bukan study Lim Kok Wing pon.. Ha ha! ;p

Jeng jeng jeng.. >=p

Out of nowhere, tiba² mamat ini muncol..
Dia merupakan staff Petronas
yang sangat bertuah
kerna dipilih untuk berduet
dengan Acha bagi lagu tersebut.. :)

Cuba korang tengok betul² kat gambar atas tu..
Sempat lagi mamat tu sembunyikan
bunga kat belakang badan dia..
Konon-konon nak suprise Acha laa tu..
Cis sunggoh..!! ;p

Then diorang berdua pon
mula lah berduet menyanyi lagu hit itu..
Crowd pon turut sing-a-long bersama.. :)

Yang tak boleh blah,
bila tiba part klimaks lagu "My Heart" tu..
Mamat tu boleh pulak buat aksi
seperti di bawah ini...

Wahh, sampai melutut tu..
Hebat sunggoh.. ;|

Pape pon, credit jugak laa untuk
keberanian + effort mamat tersebut..
Mesti deep down dia happy giler kan
dapat nyanyi bersama Acha.. :)
Tak percaya?!

Tengok laa ekspresi muka dia
bila dapat berjabat tangan dengan Acha, ha ha.. ;D

"Sepandai-pandai tupai melompat,
akhirnya jatuh ke tanah juga.."

Kesalahanku akhirnya dikesan oleh
salah seorang pak guard yg bertugas.. >;(
Tak mengapa lah, ku pon slowly
keluar dari kawasan kameraman² hebat itu..

Janji Acha Septriasa pernah berdiri
hanya 1 meter di hadapan ku..
That's all that matters, ha ha.. >:D

®ui

Read Users' Comments (39)

Saya Pulang! (T-Vi)


Tag ini datangnya dari budak yang tak sudah-sudah menghujankan diri ku dengan bebanan TAG! (u owe me lots of teh o ais for every tag i've done!) ha ha.. ;p

1 - Open http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.
(alternatively, if the first article you hit is short, hit Random Article two more times).

2 - Open http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your first album.

3 - Open http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture, no matter what it is, will be your album cover.

4 - Use photoshop/paint or similar to put it all together.

5 - Post it with "My Debut Album" in the "caption".

RESULT:

"My Debut Album"

DESCRIPTION:
* Nama band yg diberi adalah Eagan Transit Station - sempena nama kemudahan transit yang mempunyai 750 lot ruang letak kereta untuk pekerja² dan penumpang² bas di Eagan, Minessota..
* Tajuk album kemudiannya diambil daripada quote oleh The Dhammapada - "Travel only with thy equals or thy betters; if there are none, travel alone." Ku pon kurang paham maksod tersirat di sebalik ayat itu.. -_-
* Cover picture pula merupakan hasil artwork anonymous dari website flickr bertajuk Streetwalker..
* Finally, editing dilakukan dengan mengguna software Corel PSP X2.. :)
____________________________________________________________________

Back to reality..
Ke mana kah ku menghilang
1-2 hari baru² ini..?!
Blog korang tak ku visit..
Komen korang tak ku reply..
Hu hu, mana lagi kalo bukan...

...ikut dad ku stay di
hotel Mandari Oriental KL.. ;D

Dad ku sampai ke KLIA
dari Jakarta malam Isnin haritu..
Itu pon lepas flight dia dah delay banyak kali..
Arrival asal sepatotnya 2120, end up 2315.. -_-
Dia di sini sebab ada meeting di ofis
tinggi sebelah hotel tu, he he.. ;|

Awalnya niat ku malas nak stay kat hotel..
Tapi midnite tu masa dad ku check-in..
Suddenly staff² di hotel dengan berbesar hatinya
bagi free room upgrade jadi 'suite'.. ;D
Maybe sebab dad ku regular customer situ.. :)

Ku pon ape lagi..
Takkan nak lepaskan peluang nie kot..
Tanpa fikir apa-apa, teros ku decide nak
lepak tido hotel malam tu..
Esok pagi lah baru balik rumah ambil baju, ha ha.. ;p

Gambar² di atas
adalah certain shots
view di dalam bilik tersebut.. ;D

Gambar² di bawah ini pula
adalah certain shots
view di luar bilik tersebut, ha ha.. ;p


Finally,
set² gambar yang ada
kat bawah nie adalah
gambar konon-konon je lahh.. ;p


Sometimes ku termenung dan berfikir..
Someday boleh kah ku jadi cam dad ku..
Travel sini sana, attend meeting bagai..
Haihh, dari kecik lagi ku sangat mengagumi dia..

Apa ku boleh buat?!
Berangan je lah buat masa ini..
Harap² jadi realiti nanti.. -_-

®ui

Read Users' Comments (43)

Another Boring Sunday


Semalam, sebelom tido..
Ku sempat jot down a few points
dekat Post It Notes..
Kononnya beberapa aktiviti rumah
(chores) yg harus ku lakukan.. ;)

Hari ini, awal² pagi lagi ku sudah bangun,
semangat laa pulok.. ;p
By tengah hari, segala kewajipan
tersebut telah pon disetelkan, he he.. ;D

Tiba lah waktu lunch,
suddenly ada call in dari Abu..
Member 'seumur tapi tak sebatch' ku
dari MMU..
Apakah tujuannya?!

"Rui, lunch jom? Sogo join sama."
"Lagipon dah lama laa 'kuda merah' aku tak gerak."

Wahh, nice!
Itulah magic word nya..
Abu nak bawa keluar kuda merah dia dahh.. ;D
Kuda merah tu is actually kereta VW dia, he he..

So dia pon pick up ku dan bro Khalis kat rumah,
dan kemudian kami menghala ke Kajang..
Elok sampai je rumah Sogo..
Ku ajak mereka buat photoshoot skit.. ;)



Flashback! (Asal usul nickname Kuda Merah):
A few months ago, masa tu bulan puasa..
Ku, Sogo dan Abu lepak kat
Oldtown Kopitiam Cheras..
Masa tu dah lewat, tengah malam kot..
When suddenly kami bertiga
came out with this one briliant idea..

"Apa kata japgi kita shoot Melaka,
sahur ngan budak² sana,
pastu shoot patah balik kL
semula sebelom
siang."

Ha ha, pelik² sunggoh.. -_-
Tahu kenapa kami boleh tergerak
untuk berfikiran sebegitu?
Sebab keupayaan kereta VW tersebut..

Bayangkan ini saja..
Kalo naik bas kan, dari
kL ke Melaka, 1 jam 20 minit..
Kalo naik kereta Wira ku pula,
50 minit paling cepat..
Tapi malam itu, naik VW..
25 minit je kami dah sampai.. ;|

Running speed; 270 km/h.
Aduhai, mmg bahaya..
Tapi niat kami mmg nak test full power,
lagipon pukul 2-3 pagi tak banyak
sangat kereta kat highway.. ;|
Maka, dari kekaguman itulah yg membuatkan
VW nie dapat panggilan 'Kuda Merah', he he..
End of Flashback!



Itulah destinasi lunch kami tengah hari tadi..
Restoran Beriani Gam Anje di Bangi.. :)
Sedap banget, lauk pon banyak, famous juga..
Sambil makan sambil kami berbincang macam² topik..

Sogo ngan Abu tak sudah dengan urusan mereka,
sebab si Abu ni nak jual 'Kuda Merah' dia kat Sogo..
Then kami borak pasal bisnes laa, hobi laa, ape bagai..
Tengah syok² borak, ku terperasan depa berdua ini...



Sapiksyang & Adele.. :)
Diorang pon nak mai makan situ jugak, ha ha..
Tak sangka leh terserempak pula,
Sapik tu dari Melaka kot.. ;|
Puas ku investigate, rupanya
mereka berdua attend kenduri kahwin member
diorang pada hari sebelomnya, he he..

Perot dah kenyang, mata pon jadi berat lah kan.. -_-
Maka kami pon masing² pulang ke rumah..
Basically, itu sajalah aktiviti pada hari minggu ku..
Sekian..

®ui

Read Users' Comments (27)

Tagged V


Tag
kali ini cambes je tengok budak² ramai yang buat. Baiklah, di atas permintaan peminat² ku; (hemy, aqeela, suffian, edluvphot & elsasue), here goes... ;p

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and describe it.



Description:
* Bila dikatakan gambar ke-6 dalam folder ke-6, sudah tentu ianya antara gambar 'legend' semasa zaman² awal diri ku baru mendapat PC + sudah mula menyentuh kamera.
* Gambar ini disnap oleh kamera model SONY CYBERSHOT U pada tarikh 24 Ogos 2003 jam 8.30 pagi bertempat di Dataran Sejarah Ayer Keroh, Melaka.
* Masa nie 1st sem kitorang kat MMU, diorang semua merupakan housemates + kenalan terawal hidup kampus ku. Gambar ini juga melambangkan 'tugu friendster friendship' kitorang kononnya time tu.. ;D
* Apa gile kami buat pagi² dah berada di Dataran Sejarah tu? Mungkin sebab malam sebelom tu kami semua tak tido kot. Sembang² pasal kehidupan, kerna pada awal bulan Ogos tersebut kami kehilangan salah seorang housemate.. (arwah Bai; tiada dalam gambar). Dia terlibat dalam kemalangan jalan raya. Kami sempat mengenali beliau selama 2 bulan je.. :'(
* Secara jujurnya, sebelom ini tak pernah terjadi dan ku tak pernah menyangka boleh kehilangan kawan melalui kematian. Dalam pikiranku, "we grew up together, we grow old together."
* But as they say, life is unexpected. Selang setahun lebih sedikit selepas kehilangan arwah Bai, salah seorang lagi housemate ku pergi langsung.. (arwah Fikri; dalam gambar tu dia yang membuat gaya tabik hormat + berdiri paling dekat dengan tiang bendera). Dia meninggal akibat 'food poisoning' bak kata keluarganya.. :'(
* Well, that's the way life goes rite.. Sehingga tarikh ku membuat entry ini, syukur lah remaining² housemate ku yang lain semuanya masih tampak sihat dan menawan, he he.. ;p Walau ape pon terjadi, ku kan tetap cherish + sayang mereka eventho muka² diorang dalam gambar tu nampak cam enjoy + puas hati je dapat pijak ku, ha ha.. >=p

®ui

Read Users' Comments (35)

Hobi : Hiburan @ Obsesi ?!


Hmm
..
lately cam ramai
budak² dunia blog menyepi.. -_-
Mungkin masing² busy?!
Mungkin masing² dah takde
idea nak update..?! he he..

Baiklah, mula bercerita..
A few days ago..
Ketika parents ku masih lagi di kL
dan belom pulang ke Jakarta..
Rumahku didatangi anak angkat parentsku
yang kini sudah pon memiliki
keluarganya sendiri.. :)
Nama beliau: Mohd Wira bin Fauzi.

Secara tak langsung dia ini juga
merupakan abang angkat ku yang sah..
(bukan abang/kakak angkat mcm
zaman² skolah dulu ok!), ha ha.. ;p

SEDIKIT FLASHBACK:
Beberapa tahun yg lalu..
Dia pernah tinggal bersama keluargaku
selama lebih kurang 2 tahun kot..
At that time umur ku pon
12 years old kalo tak silap.. -_-
Sebab mengapa parents ku ambil
dia sebagai anak angkat.?!
Well, untuk dipendekkan cerita,
mungkin kerna background beliau
dari family yg sgt susah.. ;(



Dua budak kecik yg nakal + noty ini,
mom ku telah declare sebagai
cucu 'indirect' dia.. Hu hu ;|
So kenapa main indirect² nie..
Mana cucu 'direct' nyer ?! Ha ha... >=p

Remix Part II:
Baiklah, part ini ditujukan
khas kepada abg sulung ku.. ;p

Nama beliau: Ahmad Khalis bin Ismail.

Bro Khalis & Wira merupakan
kawan baik + classmate
masa zaman sekolah dulu..
'BFF' lah senang cerita.. Ha ha ;p
Sebab tu parents ku dapat mengetahui
serba sedikit tentang diri Wira itu,
lalu decided to adopt him.. :)

Apakah ini?! ;D

Just FYI,
inilah hobi bro Khalis.. :D
Maksudku, sebahagian dari hobinya, he he..
Bukanlah hobinya sekadar mengumpul doll² anime
jepun ini sahaja, banyak lagi koleksi beliau..
Dari Gundam ke Transformers,
Hot Wheels ke Kamen Raider..
Most of his time dipenuhi
dengan benda² permainan ini.. ;p

Isunya, mereka berdua sebaya..
Umur pon masing² 27 tahun..
Bezanya, Wira sudah beranakkan dua..
Khalis beranakkan kosong..
(tak kahwin lagik) ha ha.. ;p
Itu sebabnya kadang² parents ku risau..
Kata mereka; seperti abg ku obses
sgt dengan hobinya bagaikan
tidak risau tentang masa hadapan diri..
Kata diri ku; mungkin seru dia untuk
settle down tak sampai lagi.. ;p

Ku tak boleh salahkan bro Khalis
jika mmg hobinya sedemikian..
Memang ada orang² yg sebegitu..
Kerna jika tidak, takkan wujud kedai²
'toy shop' yg bersepah di Sg Wang/Times Square..
Jika tidak, takkan wujud juga forum²
toys/anime di ruang internet ini.. ;|

To be fair, ku pon memiliki hobi photography..
Tak adil jika kita bias hanya sebab
hobi itu seperti kebudak-budakan..
Jadi, camne kira tu?! He he.. ;p

Hobi : Hiburan @ Obsesi ?!
Sila jawab soalan ini ye peeps.. :D

®ui

Read Users' Comments (36)