Acha Seperti Rasa?!


29/06/2008


Ha ha, giler nak dekat setahun dah
benda yang ku nak ceritakan kali ini.. ;p

Pada tarikh yg tertera di atas,
ketika itu berlangsungnya
Karnival Keluarga Petronas di Bangi.. :)

Pelbagai aktiviti yang dijalankan
sepanjang karnival tersebut..
Sukaneka mostly, tapi yg penting,
malam konsert grand finale nya.. ;)

Mengapa?!
Haaa, mmg lah line up artis nya ramai..
Dari AC Mizal ke Anuar Zain,
Wings pon nak perform jugak.. ;D
Akan tetapi...

Cuma ada satu je artis
yang berjaya menambat
hati kamera ku pada malam itu..
Siapakah?!

Acha Septriasa lah, sapa lagi kan.. ^_^

Actually pada malam tersebut,
ku agak licik + noty a bit, he he..
Daripada gambar² di atas,
korang nampak tak pagar yang memisahkan
orang² biasa dan orang² hebat..
Dan cuba korang teka,di manakah
tempat ku berdiri?! He he.. ;D

Itu adalah kawasan kameraman² yg
dibenarkan sahaja oleh pihak organizer..
Dengan erti kata lain, ku curi² masok..
Maka ku berada dalam zon larangan sebenarnya.. -_-

Amik kaw, Acha betul² depan lensa ku.. ;D

Masa nie Acha sedang mendendangkan lagu
"Berdua Lebih Baik" kot kalo tak silap..
Lepas habis je dia nyanyi lagu tu,
dia pon naik ke atas pentas konsert semula.. ;|

Ape lagi?! Acha pon standby lah untuk
menyanyikan lagu "My Heart" pula..
Tapi, Irwansyah mana ada..
Dia bukan study Lim Kok Wing pon.. Ha ha! ;p

Jeng jeng jeng.. >=p

Out of nowhere, tiba² mamat ini muncol..
Dia merupakan staff Petronas
yang sangat bertuah
kerna dipilih untuk berduet
dengan Acha bagi lagu tersebut.. :)

Cuba korang tengok betul² kat gambar atas tu..
Sempat lagi mamat tu sembunyikan
bunga kat belakang badan dia..
Konon-konon nak suprise Acha laa tu..
Cis sunggoh..!! ;p

Then diorang berdua pon
mula lah berduet menyanyi lagu hit itu..
Crowd pon turut sing-a-long bersama.. :)

Yang tak boleh blah,
bila tiba part klimaks lagu "My Heart" tu..
Mamat tu boleh pulak buat aksi
seperti di bawah ini...

Wahh, sampai melutut tu..
Hebat sunggoh.. ;|

Pape pon, credit jugak laa untuk
keberanian + effort mamat tersebut..
Mesti deep down dia happy giler kan
dapat nyanyi bersama Acha.. :)
Tak percaya?!

Tengok laa ekspresi muka dia
bila dapat berjabat tangan dengan Acha, ha ha.. ;D

"Sepandai-pandai tupai melompat,
akhirnya jatuh ke tanah juga.."

Kesalahanku akhirnya dikesan oleh
salah seorang pak guard yg bertugas.. >;(
Tak mengapa lah, ku pon slowly
keluar dari kawasan kameraman² hebat itu..

Janji Acha Septriasa pernah berdiri
hanya 1 meter di hadapan ku..
That's all that matters, ha ha.. >:D

®ui

Read Users' Comments (39)

39 Response to "Acha Seperti Rasa?!"

  1. Mya Zulkifli, on March 17, 2009 at 5:51 AM said:

    hahaha! happy for you.

  2. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on March 17, 2009 at 5:53 AM said:

    hohooo..peminat acha rupanya anda..hiks...;p

    smua pic sgt class n seksi...huhu...
    like it~...

    *anda tidak membagi bunga jugak kah?..;p

  3. Fly, on March 17, 2009 at 7:10 AM said:

    wah bro, dasat ye hikmat mencelah yang bro gunakan, boleh shot gambar artis tu depan2 lagi :) Yang penting gambar2 semua cun bro,,

  4. xfyfax, on March 17, 2009 at 7:25 AM said:

    sounds great lah dude
    (;

  5. aqinara, on March 17, 2009 at 7:47 AM said:

    kamu peminat acha rupenye..
    kat pic 2 acha x nmpk lak se'keding' masa sy terserempak dia kat alamanda thn lps :P
    pic kamu tetap mantap :D

  6. Elsa Soraya Othman, on March 17, 2009 at 8:46 AM said:

    ga ga ga ga awat chomey sangat dia tuh punya outfit.

    mana gambar ac mizal ? kamu kan peminat setia dia jugak.. hahahahahahha ;D

  7. Nurly Hamid, on March 17, 2009 at 10:07 AM said:

    Hahaha.. menyalah gunakan kuasa yew? :p itulah kuasa ada camera, an? :D buley je masuk mane2 kite syuke..

    Ek, Acha bukan study ctu kew? Arythu ada je nampak dye area cyber? Ngeee.. :)

    Nyway, lucky you!! dpt tgk acha perform dekat2.. Nice pix again!

  8. vidadarisakura, on March 17, 2009 at 10:37 AM said:

    gila basi gambar tu..
    dekat 1 tahun

    haha

  9. FARIE, on March 17, 2009 at 10:42 AM said:

    naseb baek x kna sesah ngan pak guard..
    kalo x malu doww..

    btw, i x minat acha..
    hehe..

  10. HEMY, on March 17, 2009 at 10:43 AM said:

    ahahha!!!acha ngan irwansyah bukan terrer sgt nyanyi..takde stamina lak tu..tp cumey la acha

  11. Ladybug Yna, on March 17, 2009 at 10:54 AM said:

    ouhhh, minat acha upenye. asal bru nk post. peram sampai staon. huhuuu, basi da laa...

    btw, acha cumel...

  12. AzRi AzyAn, on March 17, 2009 at 11:50 AM said:

    hahaha.
    gler best!
    lama betul br nak pos entry ea.
    ^_^

  13. Rui, on March 17, 2009 at 1:32 PM said:

    ha ha, banyak bunyi pulak budak² nie semua.. entry tu lambat skit sebab setahun yg lalu ku mana ada blog lahh.. ;| maka bila dah tiada idea nak masok entry, baru browse thru dan jadikan cerita semula.. ;p

  14. Rui, on March 17, 2009 at 1:36 PM said:

    1) myazulkifli: u know that rite! ;)

    2) mistakenidentity: he he, saya peminat artis yg comel² laa to be exact.. ;D tengs 4 complimenting d photos.. :)

    * bagi bunga?! ouh tidakk.. ;p

    3) fly: tenkiu bro.. tu laa, gua guna teknik camouflage laa.. senyap² ikot photographer² yg ada special pass tu semua.. he he

  15. Rui, on March 17, 2009 at 1:42 PM said:

    1) xfyfax: yerp, best jugak laa malam tu, he he.. ;)

    2) aqinara: ha ha, saya minat semua bukan acha sorang je.. ;p ouh, ada serempak acha kt alamanda ke.. tu laa, buncit gak dia sebenarnya.. tengok gambar 1st dalam entry tu, ha ha.. thx 4 d compliments! :)

    3) elsasue: bukan saja chumel malah wow banget outfit itu, he he.. gambar ac mizal?! tak dapek laa jack.. sejak bila i peminat dia pulak nehh? ;p

  16. Rui, on March 17, 2009 at 1:49 PM said:

    1) nurlyhamid: ada kamera jer tak cukop sifu.. kena ada gaya² poyo macho tu jugak baru boleh salah guna kuasa, ha ha.. >=p

    tu laa, skang sebenarnya dah tak jakon sgt pasal acha pon.. tapi setahun yg lalu kan dia baru datang stadi, jadi tu sesaja hidupkan balik ekspresi jakon time tu dalam entry ini.. ha ha

    2) vidadarisakura: gila direct, ha ha.. takpe janji upload jugak.. ;p

    3) farie: berani pak guard nk sesah encik meow singa kot, ha ha..

    btw saya minat acha juga cuma x minat nyanyiannya, ha ha..

  17. angkasa, on March 17, 2009 at 1:51 PM said:

    cey ceyyyyyy.hahahahaha
    acha da single an?
    sp msuk line lah!
    haha

  18. Rui, on March 17, 2009 at 1:56 PM said:

    1) hemy: ha ha, aku sokong statement ko tu bro.. nyanyi takde sedap mana pon, tapi chomey tu yg penting.. ^_^

    2) ladybugyna: asal baru post?! peram lelama bila diingat balik sometimes lagi best juga, he he.. takde laa, blog nie kan baru jer buat.. ;) btw, acha cumel jugak! ;p

    3) sigadis: ha ha, tak reti laa set timer 'auto-post entry' cam kamu slalu buat tu.. hmm, saja semalam tengok² balik pix lama pastu terasa nak share.. tak salah kan?! ;|

    4) angkasa: ceyh ceyh apa.. ;p ye ke acha da single, bukan leh caya sangat celebrity² nie semua, ha ha

  19. Rina Z., on March 17, 2009 at 3:56 PM said:

    hahaha, suka yea you ;)
    sebaik guard tuh tk belasah,
    kalau die belasah, but malu jer, ahah

  20. ღ l y n e e ღ, on March 17, 2009 at 6:09 PM said:

    apsal tak tunggu 29/6 nnt baru post.. alang2 dah peram biar jadi jeruk je tewos.. heheh..

    neway, nice pic kamoo.. :)

  21. Ne3L, on March 18, 2009 at 12:28 AM said:

    wah acha~
    ;) gempak2!
    hee die amat chumel~
    huhu

  22. Rui, on March 18, 2009 at 2:39 AM said:

    1) rinaz: nape korang semua nie cam perkecilkan kekuatan ku pula eyh.. berani pak guard nak sentoh ini orang?! ha ha.. ;p

    2) lynee: aiyoo, ini perli tahap dewa nie.. -_- tpi seb baik kamu cover balik dengan memberi kata² perangsang, he he.. ;p

    3) ne3l: wahh acha jugakkk.. ;p he he, dia artis mesti laa chumel.. ;D

  23. lady D, on March 18, 2009 at 4:04 AM said:

    ok..im bck in action..
    trse active drp cmmnt kt blog org dh.. yeay!!
    da real me..
    ok2..
    bck 2 da main point..
    mak aih..
    radical gler brther..
    zon lrangan uh...
    kne angkut ngn pak guard kewr lps 2h??
    hahaahahahaha

    acha?
    no offense eyh..
    just curious..
    best kewr dye??
    kewr sbb dye hawt???

  24. nadya, on March 18, 2009 at 10:38 AM said:

    kahkahkahhh. lawak sunggoh muka lelaki tuhh! hahaha! ta bole bla kn. :p

  25. eD love photographY, on March 18, 2009 at 12:45 PM said:

    hahahaa...
    rui...
    rupanya anda ada menyimpan perasaan dengan artist yaaa...
    hehe..
    kantoi....
    :P
    me pon lelaki..
    xpe..
    jangan dengan anuar zain dah la..
    huahuahua...

    *gambar2 sangat cantik la bro..
    dont worry,nanti bro pon akan berada di tempat kameraman2 hebat tu..
    wish u..

  26. Farha Aly Tan, on March 18, 2009 at 3:11 PM said:

    ahaha. rui. comel btul u niee.

    experience. ;D

  27. asis, on March 18, 2009 at 3:15 PM said:

    haha..tu la nma rezki..

  28. equals D, on March 18, 2009 at 9:03 PM said:

    ahhaha. mcm comel je post ni :)

  29. Rui, on March 18, 2009 at 9:16 PM said:

    1) ladyd: ha ha, takde laa sampai kena angkot.. tapi kena saun laa sbb takde tag.. ;| neways, acha itu eh, nyanyiannya kureng, tpi 'hawt' tu tak dapat dinafikan lah, ha ha.. ;p

    2) nadya: yg dia malu² kucing dapat salam acha tu ke? a'ah ha ha lawak giler! ;p

    3) edluvphot: ha ha, aku menyimpan banyak perasaan fantasi dgn semua artis untuk pengetahuan ko bro.. ;| tapi artis pompuan je k, no anuar zain @ ac mizal.. ;p

    *tengs for believing.. marilah kita sama2 maju jadi kameraman2 hebat! ;D

  30. Rui, on March 18, 2009 at 9:19 PM said:

    1) farhaalytan: aikk, why suddenly i get comel one? mamat tu bukan saya ok! ha ha! ;p experience ;D

    2) asis: he he, itulah yg dinamakan rezeki + kebetulan.. :)

    3) equalsd: ha ha, post tak comel, acha tu yg comel.. ^_^

  31. aie akaike, on March 19, 2009 at 1:17 AM said:

    acha tu peminat aku tau.

    betul, tak tipu!

  32. Rui, on March 19, 2009 at 11:34 PM said:

    ha ha aie, kalo acha tu peminat kau, then agnes monica peminat aku..

    siyes, tak tipu gak! ;p

  33. [[~R*i*Y*s*E*s**L*a*D*y~ ]], on March 20, 2009 at 2:07 PM said:

    waghh..fanatik acha rupanyer..
    huhu..btw gd job per..dpt menyelinap..
    cayala brO..

  34. fyato., on March 21, 2009 at 6:16 PM said:

    abg,kiranya gambargambar diatas adalah gambargambar haram lah?
    huh!

  35. Rui, on March 22, 2009 at 9:37 AM said:

    1) riyseslady: he he, fanatik dgn dia je, lagu tak sangat pon.. ;p best juga kerja2 menyelinap nie.. >=p

    2) fyato: aiyoo, mana ada haram.. masing2 punya hak kamera laa snap gambar kan.. ;) copyright personal je, he he..

  36. dAkBaiK, on March 28, 2009 at 5:26 AM said:

    haha...memang sempoi =)

  37. Rui, on March 28, 2009 at 6:19 AM said:

    selamber sudeyh, ha ha! ;D

  38. Anonymous, on May 9, 2009 at 9:38 AM said:

    mang asal boleh je kn...
    tp mcm tlalu bangga kn artis indon la...sory xsuker...;p

  39. Anonymous, on May 9, 2009 at 9:39 AM said:

    mang asal boleh je kn...main redah pagar...huhu
    tp mcm tlalu bangga kn artis indon la...sory xsuker...;p