Another Boring Sunday


Semalam, sebelom tido..
Ku sempat jot down a few points
dekat Post It Notes..
Kononnya beberapa aktiviti rumah
(chores) yg harus ku lakukan.. ;)

Hari ini, awal² pagi lagi ku sudah bangun,
semangat laa pulok.. ;p
By tengah hari, segala kewajipan
tersebut telah pon disetelkan, he he.. ;D

Tiba lah waktu lunch,
suddenly ada call in dari Abu..
Member 'seumur tapi tak sebatch' ku
dari MMU..
Apakah tujuannya?!

"Rui, lunch jom? Sogo join sama."
"Lagipon dah lama laa 'kuda merah' aku tak gerak."

Wahh, nice!
Itulah magic word nya..
Abu nak bawa keluar kuda merah dia dahh.. ;D
Kuda merah tu is actually kereta VW dia, he he..

So dia pon pick up ku dan bro Khalis kat rumah,
dan kemudian kami menghala ke Kajang..
Elok sampai je rumah Sogo..
Ku ajak mereka buat photoshoot skit.. ;)



Flashback! (Asal usul nickname Kuda Merah):
A few months ago, masa tu bulan puasa..
Ku, Sogo dan Abu lepak kat
Oldtown Kopitiam Cheras..
Masa tu dah lewat, tengah malam kot..
When suddenly kami bertiga
came out with this one briliant idea..

"Apa kata japgi kita shoot Melaka,
sahur ngan budak² sana,
pastu shoot patah balik kL
semula sebelom
siang."

Ha ha, pelik² sunggoh.. -_-
Tahu kenapa kami boleh tergerak
untuk berfikiran sebegitu?
Sebab keupayaan kereta VW tersebut..

Bayangkan ini saja..
Kalo naik bas kan, dari
kL ke Melaka, 1 jam 20 minit..
Kalo naik kereta Wira ku pula,
50 minit paling cepat..
Tapi malam itu, naik VW..
25 minit je kami dah sampai.. ;|

Running speed; 270 km/h.
Aduhai, mmg bahaya..
Tapi niat kami mmg nak test full power,
lagipon pukul 2-3 pagi tak banyak
sangat kereta kat highway.. ;|
Maka, dari kekaguman itulah yg membuatkan
VW nie dapat panggilan 'Kuda Merah', he he..
End of Flashback!



Itulah destinasi lunch kami tengah hari tadi..
Restoran Beriani Gam Anje di Bangi.. :)
Sedap banget, lauk pon banyak, famous juga..
Sambil makan sambil kami berbincang macam² topik..

Sogo ngan Abu tak sudah dengan urusan mereka,
sebab si Abu ni nak jual 'Kuda Merah' dia kat Sogo..
Then kami borak pasal bisnes laa, hobi laa, ape bagai..
Tengah syok² borak, ku terperasan depa berdua ini...



Sapiksyang & Adele.. :)
Diorang pon nak mai makan situ jugak, ha ha..
Tak sangka leh terserempak pula,
Sapik tu dari Melaka kot.. ;|
Puas ku investigate, rupanya
mereka berdua attend kenduri kahwin member
diorang pada hari sebelomnya, he he..

Perot dah kenyang, mata pon jadi berat lah kan.. -_-
Maka kami pon masing² pulang ke rumah..
Basically, itu sajalah aktiviti pada hari minggu ku..
Sekian..

®ui

Read Users' Comments (27)

27 Response to "Another Boring Sunday"

  1. Elsa Soraya Othman, on March 9, 2009 at 1:48 AM said:

    270 ? apakah gila kamu ini. boleh mengundang maut tau kalau tersilap sikit, pergh.

    tapi memang lawa la kaler kete merah tuh ;) i like!

  2. Rina Z., on March 9, 2009 at 1:53 AM said:

    I agreed with Elsa ;)
    270/h ?
    Laju nyaaa !
    hahaha :DD

  3. AzRi AzyAn, on March 9, 2009 at 1:56 AM said:

    25min? gile ape?
    i naik bas selalu 2jam kot smpi melaka.
    teringin jugak test power cmtu.
    cam best tp sgt bahaya! hehehe

  4. Syima Syaz, on March 9, 2009 at 1:59 AM said:

    smart nye keta merah tu.....

  5. lady D, on March 9, 2009 at 2:02 AM said:

    perh..
    brther..
    da lme idop kewr???
    25 mnit???
    gler kewr ape??
    mcm 2h ari2 bleh ulng alik mse me dok mrsm tgb dlu...
    adoih...

    ouh sogo uh nme ur fren kewr??
    sbb 2h terconfuse jp td...
    i tot kamoo mrepek...
    ropenye ur fren eyh...
    sorry2...

  6. ifahruzzaman, on March 9, 2009 at 2:22 AM said:

    kalo mmbr ko ada kuda merah..
    aku dulu ada kuda putih.
    tp bkn keta la...
    hanya yamaha cdi bapak aku...

    hahaha...

    nasib aku dlm nakotik.
    kalau dlm trafik..
    tiada maap bagimu..

    lalala

  7. aqinara, on March 9, 2009 at 2:41 AM said:

    25 min je???
    hebat sungguh!
    haha..

    "Restoran Beriani Gam Anje di Bangi"
    kawanku punye restoran XD

  8. sogo, on March 9, 2009 at 2:48 AM said:

    haha..ini rupanya hasil fotoshoot td..gj bro..gamba pon nice2 belaka..gamba bakal kuda saya jugak..hehe..

    ps/: esok lunch skaleh lg sempena maulidur rasul

  9. aie akaike, on March 9, 2009 at 3:10 AM said:

    agak-agak, kalau vw aku race ngan vw member ko tu, sape lagi laju.

    oh ya, nama vw aku tu 'kodok violet'. kool tak? ngeh.

  10. ღ l y n e e ღ, on March 9, 2009 at 9:47 AM said:

    seme posing kat kreta yang satu tu jer.. heheh

    nape die maw jual VW tuh.. btw tu model ape eh?? tak nmpak sgt ar.. GOLF ehh??

    neway, restoran nasi briani tuh kat mana??

    :)

  11. Rui, on March 9, 2009 at 11:24 AM said:

    1) elsa: haih, leave it to the pro je ok, he he.. ;p no laa, kami memandu dgn laju tpi still berwaspada.. ;)

    2) rinaz: ha ha, kamu lesen pon blom ada maa, mana tau 270 tu laju?! he he.. kes ada curi2 drive laa nie kan.. ;p

    3) sigadis: aiyoo, betul actually 2 jam kan bas.. saja bagi bas nampak gempak skit kata 1 jam 20 minit da sampai, he he.. yup bahaya, jgn cuba tiru aksi ini.. ;|

  12. Rui, on March 9, 2009 at 11:29 AM said:

    1) syimasyaz: itulah, mcm boleh masok list keter idaman pon ada kan.. -_-

    2) ladyd: ha ha, mmg ulang alik tu laa objektif yg kami cuba capaikan, he he.. yup panggilan dia sogo, confuse ngan sogo sopin complex laa tu kan, ha ha.. ;p

    3) ifahruzzaman: ha ha, yamaha cdi a.k.a 'kuda putih' bukan laju kaw2 jugak ke pick-up dia, pergh..

    bohh marah dah kalo leh nak saman aku teros, ha ha.. ;p

    4) aqinara: benarkah itu restoran kenalan kamu? naiss², next time leh dapat diskaun ke ape kan, cuma sebot nama kamu, he he..

  13. Rui, on March 9, 2009 at 11:37 AM said:

    1) sogo: hasil fotoshoot mesti laa naiss bro.. kuda merah tu yg bagi gambo nampak striking, ha ha.. ;p

    2) aieakaike: yes bro aie kamu juga punyai VW kan.. pe ci te kodok violet ko? lama tak upload gambar kereta tu.. adik beradik VW mesti laa sama laju, guane.?! he he

    3) lynee: ha ha, dah satu tu je keter yg kami naik ber-4, so take turn posing je laa.. ;p

    nape nk jual? si abu tu nak beli keter baru, si sogo pon angkut je laa, ha ha.. btw, yup itu model GOLF GTI, kamu cam expert jer?! >=p

    p/s: di bangi, tak ingat seksyen mana.. dekat2 ngan ukm @ exit tol

  14. ifahruzzaman, on March 9, 2009 at 4:20 PM said:

    huuuiiii...jgn ko perkecilkan kemampuan kuda putih aku tau.standard 750 wooo...

    hahahaha....

    kalu aku tak saman dah...mandatori terus.
    kehkehkeh..

  15. Rina Z., on March 9, 2009 at 4:23 PM said:

    haha,
    macam mana tao curi curi drive ?

    Abg saudara pengaruh ;)

  16. FARIE, on March 9, 2009 at 4:39 PM said:

    gilo ape demo bwk kete laju camtu..?
    haish!!! bahaya tul.. tp xpe la..
    bw kuda en?
    haha!!

    p/s: meow!! kwn i dh jatuh ati ngan u.. asl ngadap blog i jer mst nk ngadap blog u gak.. i rase dia dh angau kot skrg.. :P

  17. aqinara, on March 9, 2009 at 4:41 PM said:

    yup2~
    itu restoran kwnku yg terletak di seksyen 15,bangi.
    hoho :D

  18. IzzahJamri, on March 9, 2009 at 4:55 PM said:

    "Restoran Beriani Gam Anje di Bangi"
    kawanku punye restoran jua~
    hahaha. boley la plak promote kt snie. huhu

  19. Elsa Soraya Othman, on March 9, 2009 at 8:55 PM said:

    dude, sila periksa apa yang patut :P

  20. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on March 10, 2009 at 8:49 AM said:

    wooaawii...sgt ensem itu vw...nasib baek tiada dlm my wishlist...hiks...;p

    klu tidak sure ku jelesss sebulan...huk huk..;p

  21. suffian.othman, on March 10, 2009 at 11:40 AM said:

    weyh!
    gerak kajang x alert!
    ahaks!
    pape da..
    hahaha..
    nice vw golf 2 ea?
    hahah~

  22. HEMY, on March 10, 2009 at 4:49 PM said:

    wauuu..270KMH!!!ni bukan tinggal 4 tiang ni ngn wira aku..ni dh tahap tinggal 4 kampung

  23. Rui, on March 11, 2009 at 5:52 PM said:

    1) ifahruzzaman: jgn risau, aku respek kot kuda putih, tak pernah perkecilkan pon, he he..

    2) rinaz: tau laa, mana ada budak² yg baik di dunia ini.. ;p abg sedara anda pon jaat juga kan.. ;|

    3) farie: ha ha, bawak kuda bukan bawak keter, jgn konfius, he he..

    p/s: ha ha sampai angau takleh blah tu, takpe biarkan je lah dia ngadap muka mr speko meow2 tu.. ;p

  24. Rui, on March 11, 2009 at 6:03 PM said:

    1) aqinara: haa, seksyen 15, dah betol lah tu.. ingat k, diskaun tau next time.. ;)

    2) izzahjamri: aiyoo, ramainya orang kenal restoran Anje tu, anak dara dia mesti hot kan, tu pasal famous, he he.. tlg saya dpt diskaun juga next time ye! :)

    3) elsa: ok noted! (mmg takkan terlepas sampai bila² kan) ;p

  25. Rui, on March 11, 2009 at 6:05 PM said:

    1) mistakenidentity: he he, mana boleh VW takde dalam wishlist sesiapa pon.. mengaku je lah bahawa anda jeles sebenarnya! ;p

    2) suffianothman: ouh ko kajang ke, ingatkan perak sama dgn edluvphot.. mana dia eh lama nyepi?!

    3) hemy: ha ha, tinggal 4 tiang? lama tak dengar orang sebot camtu.. aduh, 4 kampung dah melampau sangat tu bohh.. ;p

  26. eD love photographY, on March 12, 2009 at 3:23 AM said:

    oit2..aku ada ni haaa....
    hehee...
    aku org kedah oo..
    xmen la perak2..
    hahahaha...

    neway,cantik keta tu...tapi dicacatkan oleh kucing sekor tu...hahahahaha,,,sori bro..:P

    gila ahhh.....270...aku penah drive 200 pon dah macam hilang tutt tutt aku..hahahaha....

  27. Rui, on March 12, 2009 at 5:41 AM said:

    akhirnya edluvphot muncol juga..

    tapi muncol kembali dengan mengata ada seekor kucing yg spoil gambar VW? -_-

    ha ha, t*tt t*tt hilang?! giler ahh.. >=p