Gone!


Helo.. -_-
Mari ku sampaikan cerpen skit..
Kisah ini terjadi pada hari Rabu
yg baru lepas nie..

Malam tu ku gi main futsal
di Cyberjaya as usual, 11-1..
Rutin mingguan ku kononnya
untuk sentiasa stay fit, he he.. ;p

Dah abis main standard laa,
lepak maple dulu mengopi + borak²,
then baru ku pulang ke rumah..

Ceritanya..
Waktu tu jam menunjukkan pukul 2.30 pagi..
Sebaik saja ku dah nak sampai pintu gate rumah..
Dari jauh ku perasan seakan-akan
ada seekor kucing yg terbaring di tengah² jalan..
Hati pon teros tak sedap..

Haihhh..
Dah betul laa tu, mmg kucing ku
yang seekor nie, namanya Effy, dah mati.. ;'(

Pada mulanya ku ingat dia dilanggar kereta..
Tetapi selepas ku membuat sedikit inspection csi,
rasanya dia telah diseksa sampai mati.. ;(
Oleh siapa?!

Oleh anjing² liar yang tak guna!! >:(

Kenapa ku boleh menyangka begitu?

Pertama, kerna keadaan fizikal kepalanya..
Kepala Effy sudah terkehel hampir 180 darjah
daripada kedudukan yang asal..
Ku rasa pabila diserang, mayb dia digigit terok
di bahagian tengkuk nya.. ;(

Kedua, kerna kesan² darah di atas jalan yg
bersepah di merata-rata tempat yang berlainan..
Mungkin dia diheret ke sini dan ke sana
oleh beberapa ekor anjing ketika itu.. ;(

Ketiga, kerna di bahagian perotnya
seperti ada basah-basah sedikit,
sedangkan hari tak hujan pon..
Itu pasti bekas air liur anjing² tu semua.. >;(

Inilah gambar terakhir si Effy
yg sempat ku photo shoot..
Jika dibayangkan, mmg kasihan.. ;'(

Senyap jadinya umah ku skang..
Sebab antara semua kucing² yg dibela..
Effy je yg rajin meng 'meow', hu hu..

(Mata kero, breathing hidung, bunyi 'rara', gaya superman, nada high-pitch) *missing in action*

.......

®ui

Read Users' Comments (30)

30 Response to "Gone!"

  1. lady D, on March 21, 2009 at 4:02 PM said:

    awww...
    so sorry 2 hear bout this..
    b strong man!

    nk tny sket..
    'kuda merah' 2h..
    ur fren's dad pnye kreta kn?? huhuhu
    nme dye strt ngn D eyh??
    hahahah

  2. HEMY, on March 21, 2009 at 8:41 PM said:

    sedeynya...aku penah tgok dr jauh kejadian anjing buli kucing ni..sebijik mcm manusia skang yg pukul ramai2..cam binatang je kita ni..

    tp gambar ko amek tu mmg besh...bground menarikk

  3. Fly, on March 21, 2009 at 8:44 PM said:

    salam


    anyway, saya sekeluarga mengucapkan ribuan terima kasih dengan ucapan itu ye.

  4. aqinara, on March 21, 2009 at 9:11 PM said:

    ciannye...
    huhu..
    da la bulu lawa :(

  5. eD love photographY, on March 21, 2009 at 9:38 PM said:

    sabar bro...
    nanti aku belasah anjing2 tu k....
    aku baling kepala anjing dengan lense aku..
    :P

  6. i n - c h a n, on March 21, 2009 at 10:42 PM said:

    kesiannya.
    :(

    ah, tak sukalah kucing kena buli camtu. tsk.

    gangster juga anjing anjing kat situ.huhu

  7. Rina Z., on March 22, 2009 at 12:40 AM said:

    Gilaa genster anjing kat sana, ahah

    Adik I punya kucing dua ekor mati and dia tanam kat garden rumah I and every Friday die baca Yaasin with her friends. Gilaa bodoh adik I, hahaha ;DD

    I'm sorry btw ;( Effy cute ouhh.

  8. ~ Lady ell ~, on March 22, 2009 at 4:06 AM said:

    bnyk2 besabar.cik elly n pk min fhm perasaan rui skrg ni.kita bleh trima tkdir yg effy prgi tp bkn prgi dgn cara gini..
    cll spca/pbt.ckp je ada anjing liar tnpa brtuan bebas kt kaw tu.mmg bleh mmbhyakn org ramai(esp kids).hnya mnunggu mngsa n jdkn effy sbg cnth yg trpksa trima akibatnya.n make sure dia org btul2 take action..
    klau tk,nilh masa utk test se benar2nya kekuatan iron set yg rui ada.bkn stakat kt green je..

  9. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on March 22, 2009 at 7:37 AM said:

    cian kat effy itu....

    effy mmg tak stay dlm sangkar kah masa anda klua...huhuuu....kecian kat anda...

    neway, b strong keyh~...

  10. Rui, on March 22, 2009 at 9:18 AM said:

    1) ladyd: hey, thanx 4 d support. hmm, tuan punya kuda merah? nama dia cam start ngan 'A' je, abu kan..

    2) hemy: adeh tu laa, anjing kalo da buli kucing, mmg tak dapat nak buat ape dah.. hu hu, background gamba menarik? tengs²

    3) fly: salam bro.. wokeys, congrats again! :)

  11. Rui, on March 22, 2009 at 9:21 AM said:

    1) aqinara: tu la, kesian betol.. :( jaga benji ngan kawan dia tu elok²..

    2) edluvphot: ha ha, bengang kat anjing tpi jgn sampai guna lense bro.. baling hset boleh diterima lagi.. ;|

    3) inchan: hmm, nie jenis anjing yg tak dudok setaman.. diorang mmg gerak semua tempat in groups cam mafia laa.. ish, siot tol! >=(

  12. Rui, on March 22, 2009 at 9:25 AM said:

    1) rinaz: anjing² tu semua tak kenal gangster yg ini lagi.. ha ha. adeh, adik kamu sampai buat begitu ke? extreme giler..

    2) ladyell: cik elly, thanx kerna support + bagi sedikit cadangan. suka 2nd suggestion tu, nie laa masa guna iron kan, tibai skit kapla anjing² tu semua, he he..

    3) mistakenidentity: hmm, none of my kats stay dalam sangkar pon.. donno, mayb si effy tu da nasib dia malang, nak buat cemane.. ;| tengs k..

  13. FARIE, on March 22, 2009 at 10:30 AM said:

    oo~ cian.. tragis nyer kematian kucing mu..
    pasni kamu lak meng'meow'
    yer..

  14. Nadhirah Zamrose, on March 22, 2009 at 12:48 PM said:

    sabar ye rui..

    effy sejibik cm my cat(Cha Cha).

  15. lady D, on March 22, 2009 at 3:59 PM said:

    ye kewr???
    hahahahahha
    cover baek punya wok..
    xkn x tau nme btol cye kowt???
    hahahaha...

  16. Elsa Soraya Othman, on March 22, 2009 at 4:20 PM said:

    awat chomey sangat nama kucing anda ? :( be tough keh, memang tak best tgk mana mana haiwan suffer & dying of pain..

  17. Rui, on March 22, 2009 at 4:50 PM said:

    1) farie: err, ayat kamu bermula dengan simpati, diakhiri dengan perlii.. -_- he he

    2) nadhirahzamrose: baiklah, i bersabar je.. :) ouh, jaga cha cha tu leklok.. banyak anjing jahat kat luar sana..

  18. Rui, on March 22, 2009 at 4:52 PM said:

    1) ladyd: huh? cover baik punya ke, he he.. hmm, mungkin laa nama dia start ngan huruf 'D'. ha ha.. kamu budak taman dia jugak ke

    2) elsasue: he he, comelkah nama effy? sis i yg bagi ;) hmm tu laa, sian pabila binatang diseksa.. ;(

  19. Nurly Hamid, on March 22, 2009 at 10:09 PM said:

    Ohh, SAD!! sorry fo that. :)

  20. luvlyziha, on March 23, 2009 at 2:04 AM said:

    sian kucing kamu...
    xpe2.. sy ada 2 bb baru..
    klu nk bleh saya pos kan kat kamu..
    bg je alamat..

  21. Rui, on March 23, 2009 at 2:48 AM said:

    1) nurlyhamid: yup! ;( thx i'm fine edy.. :)

    2) luvlyziha: wahh, 2 kucing itu up for grabs ke? he he.. tengs 4 d notice, nanti ku pikirkan.. ;D

  22. AzRi AzyAn, on March 23, 2009 at 11:09 AM said:

    alaa..kesian nye.
    sangat kejam itu anjing2.

  23. Rui, on March 23, 2009 at 12:39 PM said:

    ;( tu laa.. malang sungguh nasib si effy tu.. ;(

  24. lady D, on March 23, 2009 at 6:10 PM said:

    bdak taman??
    ouh tidak2..
    laen wok...
    dye kn ade adek...
    hahahaaha

  25. Rui, on March 23, 2009 at 10:34 PM said:

    ouh.. aah
    dia ada adik..
    mungkin kamu kawan adik dia laa kot kan.. kantoi sudah identiti si abu tu, ha ha.. ;p

  26. akizaki, on March 24, 2009 at 3:08 PM said:

    bro org kate kuching jgn di amik gmbr die...
    nti cepat mati...
    aku dulu ade snap seko kucing nie..tau2 kena gelek kete depan mate je..
    x smpai 5 minit..

  27. Rui, on March 24, 2009 at 5:04 PM said:

    ha ha bro, betul, dulu ko pon berfikiran sebegitu.. tapi skarang tidak.. dah kalo mmg betul ajal dia nak sampai, sama aja.. mana boleh ditentukan oleh kamera.. he he..

    tengs 4 da tips.. :)

  28. Ne3L, on March 25, 2009 at 11:11 PM said:

    shean effy..
    (-_-) sOb2~
    meOw~
    ta smpat curik..
    uuwwaa~ :(

  29. woobee, on March 26, 2009 at 9:30 PM said:

    effy..... :(

  30. Rui, on March 28, 2009 at 12:11 AM said:

    1) ne3l: hmm, tu la tu.. ;( if ne3l dtg curik bebetul pon takpe aritu, takde dia kena buli dek anjing.. ;(

    2) woobee: effy juga..... :(