Pengumuman


saya (pakmat) kawan kepada Rui, telah diamanahkan untuk mengupdate segala perkembangan tentang diri beliau. saya baru sahaja pulang dari Subang, di mana kereta Rui telah dicuri. kejadian diagak berlaku kira-kira jam 11 malam ketika Rui sedang melawat rumah pakcik beliau.

crime scene

jadi saya pon offer untuk tumpangkan Rui pulang ke rumahnya sambil menenangkan fikiran beliau yang sangat panik. apa yang memburukkan lagi keadaan adalah, Rui tertinggal kunci rumahnya di dalam kereta. jadi setibanya di rumah beliau, didapati pintu rumahnya sudah luas terbuka dan hampir kebanyakan barang-barang berharga miliknya telah hilang dicuri.

Rui mengagak pasti ini angkara pencuri kereta tersebut, siapa lagi kan? tapi Rui berasa pelik bagaimana pencuri itu boleh tahu lokasi rumahnya.. dan baru dia teringat, mesti disebabkan GPS milik beliau yang turut berada di dalam dashboard kereta yang dicuri itu. Rui sedar yang dia pernah set lokasi rumahnya sebagai salah satu 'favourites' di dalam GPS tersebut.

Kereta Rui telah dicuri menyebabkan dia tak boleh nak bergerak, PCnya juga hilang menyebabkan dia tak boleh mengupdate blog (sebab itu Rui minta bantuan saya untuk tolong updatekan), dan kamera dslr kesayangannya juga turut diambil menyebabkan beliau tak boleh nak meneruskan hobi tangkap-tangkap gambar dah selepas ini. saya dapat nampak dari air muka Rui yang dia sangat sedih tetapi beliau cuma berkata "nasib baik kucing-kucing aku tidak diapa-apakan".

sekarang ini saya tahu Rui ditahan di balai polis Cheras bagi membuat laporan demi membantu polis membuat siasatan. segala perkembangan tentang diri beliau saya akan beritahu anda semua. maaf tiada gambar beliau yang sempat diambil. tak guna punya pencuri!

aku sentiasa ada untuk tolong kau, Rui.

Read Users' Comments (26)

26 Response to "Pengumuman"

  1. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on February 19, 2009 at 4:34 AM said:

    adoiiiyaaa....feel sorry to u lor incit rui....adehhh keciannnnn bagatt....cis betul itu pencuriik~
    siap sambar itu canon lagik... besabar la ek...

    *y anda xcabut ur GPS NAVIGATOR masa kuar kete...adeh...

    *mysis black wira pun penah kene curik area cheras tu...

  2. Elsa Soraya Othman, on February 19, 2009 at 9:04 AM said:

    my goodness! this is too scary to take ;( i hope u r okay & de police will help u to find back all de belongings dat u lost. insya Allah..

    i benci betol laa pencurik tak gune mcm nih, but ur case was so extreme, dunno how to react it i were to fit ur shoes ;(

    pencurik tak guna, rot in hell lah u!

  3. eD love photographY, on February 19, 2009 at 9:15 AM said:

    yaallah....
    kecian sangat kat rui...aku penah hilang moto tapi bila baca post nie aku sedih gila...ko lagi banyak yang hilang..aku sedih..nape la pencuri2 nie x penah nak pikir pasal org len...fuck!...sabar la ek rui...yang penting ko xda pape..
    hurmmmm
    akhirat xkan terlepas jugak..

  4. aqeela affandi, on February 19, 2009 at 9:37 AM said:

    ish..
    really??
    pity on u rui!
    btw doa la supaye kete tu pulang..
    huhu...
    anyway,sgt sian kat u..

  5. Fly, on February 19, 2009 at 10:06 AM said:

    dugaan dan bersabar ye bro..ada hikmah disebaliknya..

  6. FARIE, on February 19, 2009 at 10:52 AM said:

    gosh!! cian kt u meow..
    abes sumer pencuri tu sapu..
    sabar yer..
    pasti ader hikmah nyer.
    hope pencuri tu dpt ditangkap..
    meh doa reramai...

  7. i n - c h a n, on February 19, 2009 at 11:01 AM said:

    jahatnya pencuri tu!!!!

    i feel so sorry for u

    semoga Tuhan membalas kejahatan diorg tu!
    isk!

    be strong!

  8. equals D, on February 19, 2009 at 11:10 AM said:

    ya allah ! x sangka nye. sabar eh rui !

  9. ~ Lady ell ~, on February 19, 2009 at 2:53 PM said:

    erm..eh,ye ke....?;P

    tengoklh 'Rui'ramai yg brsimpati kt kamu nih.syukur kn ada kwn2 yg ambik berat.^_^

  10. Shyllazahar, on February 19, 2009 at 3:28 PM said:

    Ya Allah.. cian u Rui... sumer lesap sekali gus.. harap2 pencurik itu terima balasan setimpalnya.

    * terer gak org tuh nk gune gps tuh.. siap ke umah u... ni mesti skolah tinggi tp xde keje nk wat ni..xpe2.. kalo ada ternmpk kete u, kami sumer tlg wat report.. jom track setan tuh!!

  11. angkasa, on February 19, 2009 at 3:46 PM said:

    aduii apa laaa pcuri tu
    dslr kena curik gak
    aduiii tu yg xthan tu
    igt skupg kaa hrga menda alah tu
    duhhh nnti updte g ya
    nk ikt pkmbgn
    :)

  12. Farha Aly Tan, on February 19, 2009 at 3:47 PM said:

    alaa.
    kesiannye rui.
    be strong. nielah dugaan hdup.

  13. suffian.othman, on February 19, 2009 at 4:03 PM said:

    owh..
    mmg sedih kete ilang..
    siot tol...
    mmg berat la an bley harta kite ilang cm2 je..

    yela..nk amik bru gne byk duit jgak..
    so..aq simpati kt ko rui..

  14. Dakjaat™, on February 19, 2009 at 5:09 PM said:

    duh! kenapa camni plak dah ..~ sbr ..! bumi ini bulat.. apa yang terjadi pasti akan terbalas..

  15. lady D, on February 19, 2009 at 10:35 PM said:

    OMG!!!!
    kesiannye u..
    though i noe i cnnot help by just sayin i'm sorry 4 u..
    but still...
    omg..
    s*a* pnye pncuri..
    xpe2..
    msti jmpe blek arh...
    dunt worry...
    take it easy..
    dont 4get to breathe oryte...
    saba2...

    klau i jd u..
    urghhh..
    x tau mcm ner react...

  16. bakri hafiz hisham, on February 19, 2009 at 11:36 PM said:

    bapakkk ahhh.
    siann dowh.
    banyak bersabar dow

  17. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on February 20, 2009 at 5:19 AM said:

    apa la cite anda ek...adehh...me simpati sungguh..adehhhh gile arh...

    nnt suda tenang kasi update la keyh...;|

  18. Nurly Hamid, on February 20, 2009 at 11:06 AM said:

    OMG.. serius ker neyh?? ayodaa.. kesyiannya.. jahat punyer pencurik! tak guna jady orang!! sumpah dye jady tong sampah!! ish.. Rui, plss sabar kay.. ada hikmah ini semua..

  19. Nurly Hamid, on February 20, 2009 at 11:06 AM said:

    oh oh.. ini pon satu pengajaran.. bahaye juga GPS neyh.. hm......

  20. HEMY, on February 20, 2009 at 11:52 AM said:

    uiii...sadisnya kejadian..kalau aku kena pn sakit jugak..tp kalau ada housemate mungkin masih ok..leh bgtu siap2

    salam jenguk..

  21. Dakjaat™, on February 20, 2009 at 12:35 PM said:

    kang kena betul2 kang mmg aku gelakkan ko tak henti2.. hahahahah! ;p

  22. nadya, on February 20, 2009 at 1:19 PM said:

    wah?
    extreme gila prank neh!

  23. Rui, on February 20, 2009 at 5:07 PM said:

    TO ALL: sori ye kawan², aku sayang bangat sama kamu semua.. >=)

  24. Dakjaat™, on February 20, 2009 at 5:25 PM said:

    waqkakakakaakaka! ;p cittt! ampestol~

  25. luvlyziha, on February 22, 2009 at 7:44 PM said:

    ramai btol risau ni... rui kesayng ramai... ngehee..

  26. Rui, on February 22, 2009 at 8:09 PM said:

    1) dakjaat: no offence bro ~

    2) luvlyziha: wahh, kalo laa statement kamu tu sangat betol, bestnyaa.. -_-