Congrats to Sis | Tribute to Mya


18th February 2009

First of all!
Happy belated birthday wishes again
to my sister.. :)
Her 20th birthday actually this year..
Takde lagi dah nombor '1' kat depan umor tu..
So jangan laa perasan anda masih remaja ye, ha ha..

Ketika celebration dia yg ke-16, empat tahun yang lalu.. :D

Sempena dengan birthdaynya haritu,
adik ku juga ada test JPJ
bagi mendapatkan lesen kereta..
And guess what, she passed that test.. :)
Pada ku sempoi laa, dapat lesen 'P' kereta
sebagai hadiah hari jadi kan, he he..

Lesen 'terbang' mungkin?! ;p

Jadi peranan ku sebagai abang, apa pula?
Mesti laa kena treat dia something.. ;|
Maka ku dapatkan dia sepasang
boot bola berjalan, he he.. :D

Pelik sunggoh style adik ku ini.. ;p

Tak mengapalah..
Dia yang pilih sendiri, tugas ku bayarkan aja..
(tu pon tong² bayar separuh)
ha ha, kejam juga diri ku ini.. -_-

20th February 2009

Mengapa tarikh ini penting?
Kerna pada jam 2.55 petang hari Jumaat tersebut..
ku ada presentation untuk
industrial training di kampus MMU..
Conclusion segala-galanya bak kata orang.. ;|

Tengah hari itu sebelom ku bergerak ke kampus..
Ku perasan si Mya (a.k.a Shiam Kamikaze),
iaitu kucing jiran sebelah,
seperti sedang tidur di atas jalan...


Walaubagaimanapun,
aku sangsi dengan gaya tidurnya itu..
Jadi pabila ku dekati si Mya
untuk mendapatkan kepastian..
Yang ku dapat hanyalah kebenaran..
bahawa Mya sudah mati.. :'(

Ku breakdown sebentar..
Bukannya apa, sungguhpon Mya ini
bukanlah ku tuan sebenarnya..
Tapi ianya agak manja dengan ku..
kerna slalu juga Mya datang ke rumah ku
untuk berkongsi makanan dengan
kucing² peliharaanku yang lain..
3++ years juga seperti ku ala-ala membelanya.. ;(

Ape yg menyedihkan lagi,
punca kematian tidak diketahui..
Puas ku inspect seluruh badannya..
Nak kata dilanggar kereta,
tiada kesan bengkak mahupon luka..
Nak kata digigit anjing,
tiada kesan gigitan langsung..

Apakan daya..
Terpaksa juga ku terima pemergiannya,
walau apa sebab sekali pon.. ;(







"People who don't like cats were probably mice in an earlier life"

®ui

Read Users' Comments (40)

40 Response to "Congrats to Sis | Tribute to Mya"

  1. Mya Zulkifli, on February 24, 2009 at 3:17 AM said:

    i dah mati?? oh tidaakk!!!

    haha! mati2 i igt u tulis pasal i... sbb tajuk u tu.. chit.. haha!

  2. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on February 24, 2009 at 4:29 AM said:

    huhuuu...epy belated bufdey 2 ur sis...ngeeee..;D..

    adeh ciannye mya tuuu....klu me la...sure da nanes da..huk huk...erm..org slalu ckp kucing klu nak 'pergi', dia akan klua dr umah...huhuuu...;|

  3. FARIE, on February 24, 2009 at 7:41 AM said:

    cute kucing u..
    cam kucing i yg dh mati dlu..

    *mmg patut pn la i pggl u mr.meow..
    haha!!

  4. Elsa Soraya Othman, on February 24, 2009 at 8:22 AM said:
    This comment has been removed by the author.
  5. suffian.othman, on February 24, 2009 at 9:33 AM said:

    1stly..happy besday to ur sis n ske la adek ko pass P yea..bolej\h die drive t..huh..so btl ke mya da mati>?> syg la dowh..chantek kucin 2..
    but...ari ko pos bout kete 2 kan...act x hilang kan?sje je do..
    huhu

  6. Rui, on February 24, 2009 at 10:29 AM said:

    1) myazulkifli: cis, dibuat main pula kamu ini, hu hu.. ;p

    2) mistakenidentity: sis says thanx to u.. :)

    tu laa, sedih sangat.. :( actually the sayin is true though.. pernah jadi camtu jugak, kucing kalo dia nak mati + dia sayang tuan dia, biasanya dia akan 'bawa diri'.. :(

    3) farie: haihh, dia tgh blossom tu, corak siam dia makin naik.. tpi da nak mati, biar je laa..

    err, tau pon.. sbb saya suka kucing!! ;p

  7. Rui, on February 24, 2009 at 10:33 AM said:

    1) elsa: uish, contoh² u bagi semuanya taknak psycho², hu hu..

    tu laa, that time i pergi badan dia da keras, dan ia menjadi sangat keras.. ;(

    2) suffianothman: pertama skali, kamu ngan elsa soraya adik beradik kah?! he he ;p

    kedua, adikku cakap tengs juga kerna wishkan dia.. ;)

    ketiga, aah ritu pasal keter tu memain je, chill2.. tak buat dah pasni.. yg mya mati ni siyes + sedih.. adehhh

  8. Nurly Hamid, on February 24, 2009 at 11:03 AM said:

    Kesyian nye Mya.. isk isk.. i can't imagine my cat maty macam tu nanty.. isk isk.. :'(

    Meow!

  9. HEMY, on February 24, 2009 at 11:11 AM said:

    nice pictures..nice brother treating his sister on something..=]

  10. Elsa Soraya Othman, on February 24, 2009 at 12:07 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  11. hamimi, on February 24, 2009 at 12:49 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  12. hamimi, on February 24, 2009 at 12:53 PM said:

    1)Happy b'day juga kepada adik.hehe
    2)bagaimana presentation kau.ok?
    3)"People who don't like cats were probably mice in an earlier life" - aku rasa ini aku.huhu
    4)kesian Mya...

  13. lady D, on February 24, 2009 at 3:21 PM said:

    frstly...
    HAPPY BELATED 2 ur sista..
    though i dunt noe her..tp layan jewr..
    secondly..
    awww...kesiannye da cat..
    thrdly..
    excuse me mr! im not a mice okeyh.. its not dat i dont like them.. cme i takowt gler klau yg ske lompat2 uh.. huarghh..menjerit stu kmpg bleh dgr..
    been there done that..

  14. angkasa, on February 24, 2009 at 4:23 PM said:

    hepy belated bfday to ur sis!!
    :))
    skunk dia stdi mn ya?
    hmm sal cat tu
    xpa2.ptah tumbuh hilg bgnti
    :)

  15. R.i.Y.s.E.s.L.a.D.y, on February 24, 2009 at 4:54 PM said:

    huhu..hepy belated 4 ur sis..
    ....
    mYa- sianNye..KAlau me Dah NAngis Hiler2 Dah..kUciNg me pun IlanG..
    Jgn Ar Dia Mati cam Mya...saDis tu..
    riNdu Ar KAt DeeBo...

  16. aqeela affandi, on February 24, 2009 at 5:08 PM said:

    adek u da pass ek??
    suke nyer!
    ermm..
    mya maty??
    kucing cantek!

  17. HEMY, on February 24, 2009 at 5:44 PM said:

    oit!!ko kena tag!!!

  18. yen yen, on February 24, 2009 at 6:22 PM said:

    tetiba teringat kucengku yg MIA...huhu
    sedey.

  19. eD love photographY, on February 24, 2009 at 7:12 PM said:

    hepi besday to ur adik..
    hehe...
    but kakak 4 me..haha...

    olohhh...ciannye kucing tu rui...
    huhu...
    die sakit jantung kot bila bace blog ko yang pengumuman tu..
    hahahha...

    *lepas nie ko nak pakai topeng kucing lagi ke,,:p

  20. Rui, on February 24, 2009 at 7:19 PM said:

    1) nurlyhamid: adeh, dah mati pon, nak buat cemane.. ~ jaga kucing u leklok ;|

    2) hemy: tengs bro! pasal tag tu aku masok buku hutang dlu eh.. :D

    3) elsa: baiklah, award tu kena tempek memane ke? or dikira mcm tag juga?! ;p

  21. Rui, on February 24, 2009 at 7:26 PM said:

    1) hamimi: i- dia ucap trimaseh sbb wish. ii- presentation, semuanya ok. iii- cis sungguh tak suka kucing, tapi takpe asal jgn sepak tendang derang, itu je.. ;p he he

    2) ladyD: i- adik cakap tenkiu. ii- bye² mya. ;( iii- da sah kamu mice, the sayin says it all.. ;p

    3) angkasa: ha ha, dari haritu lgi kamu asyik tanya pasal adik saya.. ;p he he, dia stadi kat taylors college sunway je.. ;|

  22. Rui, on February 24, 2009 at 7:31 PM said:

    1) riyseslady: adeh, carik laa deebo kembali, pantang sungguh kucing ilang2 nie.. da jumpe nanti kurongkan je, he he.. ;D

    2) aqeelaaffandi: ha ha lawak gile cara anda jadikan 'point' comment.. ;p macam zaman2 skolah dulu kena sambungkan ayat daripada perkataan yang diberi.. ;p

    3) yenyen: ouh, ada mia juga ke.. da mati juga ke?! -_-

    4) edluvphot: bro mcm masih dendam ngan entry aku aritu sampai ungkit ke sini nampOknya.. ;p ada laa sebab mya mati tu kot, biarkan saja..

    * jgn risau topengku itu akan ku pakai sampai bila2.. >=p

  23. Elsa Soraya Othman, on February 24, 2009 at 7:51 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  24. Rina Zulkifli, on February 24, 2009 at 8:16 PM said:

    Happy belated birthday to ur sis ;)

    Ouhh, kesian ur cat.
    Sorry.

  25. yen yen, on February 24, 2009 at 9:10 PM said:

    entah?
    merajuk kot sbb aku dah lamer x blik umah..huhu
    xtau idup ker mati

  26. ~ Lady ell ~, on February 24, 2009 at 9:30 PM said:

    happy belated b/day my niece..hey,u know what..u'r not getting older,u'r getting better.

    tu kira cam b/day package la ekk.

    mya sebijik mcm chocky kan..teringat plak kt chocky yg dh tak de tu.ya,mcm kenal dgn kata2 tu..tp dimna yarh.;P

  27. hamimi, on February 24, 2009 at 10:23 PM said:

    Jangan risau.tidak suka aku bukan maksud aku sepak terajang mereka.

  28. AkuAyie, on February 25, 2009 at 12:24 AM said:

    ur sis is the same age as me.. lol
    happy birthday to her!! =)

  29. Mya Zulkifli, on February 25, 2009 at 12:44 AM said:

    i tagged you!

  30. Rui, on February 25, 2009 at 2:06 AM said:

    1) elsa: haishh, cam perli pon ada.. ;| he he

    2) rinazulkifli: sankyu from her, and sorry for mya also (bukan kucing ku) ;(

    3) yenyen: hu hu, gi la pulang umah carik, mungkin kucing itu menanti kepulangan mu ke ape.. ;|

  31. Rui, on February 25, 2009 at 2:09 AM said:

    1) ladyell: jgn puji dia banyak sangat cik elly, perasan pulak nanti, he he..

    aiyoo, sebot chocky² teringat kembali.. sedih banget.. ;(

    2) hamimi: he he, saja kidding around bro, jangan takot.. ;p

    3) akuayie: ouh really?! coincidence laa tu.. dia kata terima kasih.. :)

    4) myazulkifli: kamu adik beradik rina zulkifli kah?! ;| ok noticed!

  32. dextrike, on February 25, 2009 at 3:00 AM said:

    ishh2, ske kucing ke? huhu~ byk tol org komen.. :D

  33. DevOteD LiLy, on February 25, 2009 at 1:45 PM said:

    kucing stokin... comel gile..

  34. Fly, on February 25, 2009 at 4:48 PM said:

    hepi belated birthday untuk sis tu..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, gambar kasut tu cool ah bro

  35. Rui, on February 25, 2009 at 5:33 PM said:

    1) dextrike: sangat suka, sejak kecik lagi.. ;) hmm, orang komen saya terima jer lahh.. ;p

    2) devotedlily: slalu stokkin putih, nie stokin hitam, tak comel sangat lahh.. >=p

    3) fLy: cikgu brofly, adik ucap jutaan terima kasih.. :) ouh gambar kasut tu?! tengs.. ;D

  36. suffian.othman, on February 25, 2009 at 6:40 PM said:

    hahaha..yup2 adik beradik..
    huhuh
    xda la..
    huhuh
    owh..
    seyez ni?
    ok2..
    kucing 2 lawa kot..
    adoh..
    syg gler dowh.

  37. fyato., on February 25, 2009 at 8:48 PM said:

    abg~
    boleh mintak email x?
    sbb nk invite kat blog.
    now fya nak buat blog jadi private,
    so org yg di invite jea boleh tgk~
    okay?
    abg bg jea lah email tu kat sini..=)
    thanks you~

  38. Rui, on February 26, 2009 at 12:17 AM said:

    1) suffianothman: haihh, dah sampai time nak mati, biarkan aja lah.. ;(

    2) fyato: aiyakk fyatorres.. mengapa anda mahu jadikan private?! ramai stalker kah, hu hu.. okea2, az_zel23@yahoo.com (itu huruf L tau bukan nombor 1) sekian..

    * jgn lupa saksikan kekalahan liverpool ini malam.. ;p ha ha

  39. Deeya, on February 26, 2009 at 7:21 PM said:

    Kesian nye tat cat~
    I just kehilangan
    one of my ham2
    pg tadi.

    Mesti da kene
    mkn ngn kucing.

    Sedih.

    I menyebok kt ur
    blog sbb Lady D promote!
    Haha!

  40. Rui, on February 26, 2009 at 9:03 PM said:

    deeya: ha ha, hamster hilang?! pernah terjadi jugak satu ketika dlu.. rasanya ditelan kucing juga..

    tpi kat is not the one to blame.. salahkan diri sendiri tak alert.. ;p

    * wokey, feel free to follow.. :)