Pengakuan


Hey peeps..
Di sini ku nak buat satu confession..
Entry yang ditaip sebelom ini adalah
dari tangan ku sendiri.. (Yes me Rui) -_-
Ia hanyalah rekaan semata-mata,
takde kaitan pon dengan
diri ku sebenarnya, he he.. ;p
pakmat (bukan nama sebenar) pon
adalah jelmaan ku juga.. ;|

Actually idea tentang entry tu
bukanlah 100% dari otak ku pon..
PERTAMA!
Situasi itu ku adaptasi daripada
kisah benar incident tersebut yang
benar² berlaku terhadap
kawan kepada kawan bapak ku..
KEDUA!
Penulisannya pulak ku dapat ilham
dari salah sorang blogger yang pernah
mengenakan prank kepada kawan²nya..
GABUNGKAN
kedua-dua point itu..
Maka terciptalah entry "Pengumuman"
tersebut yang sangat mengarut.. :|

Haihh..
Niat ku pada mula cuma nak main² je,
tapi suddenly things became serious la pulak kan
bila sepanjang hari semalam phone call tak
sudah² masuk tanya pasal condition ku..
Tak tahan ada yg siap ternangis tu, aduhaii..
Setakat member², diorang leh accept lagi
prank ku itu dengan gelakan 'ha ha ha'..
Tapi to family members, faham² laa..
Terok aku kena bambuu sbb
buat main benda² camnie.. hu hu

Sebab tu ku kena masokkan entry nie
secepat mungkin..
Baru bajet nak biar dalam 2-3 hari,
tapi inilah yang dinamakan
damage control.. ;|

To fellow readers,
sesiapa yg ku terbagi risau,
maaf bebanyak erk.. ;p
terharu caring jugak korang nie kan..
Tapi, jangan laa korang bengang
sampai doakan ku mendapat padah macam
"the boy who cried wolf" pula.. -_-
Adik ku da pesan jangan buat,
tapi ku degil jugak..
Ku janji takkan post prank²
sebegini dah pasni, he he..

In the end, the moral of the story is:
i- Never leave your house keys away from you.
ii- Never set your home location in your GPS.
iii- Never leave those two items in the car, coz once your
car is stolen, that very same situation might happen.
iv- Finally, never EVER prank in your blog
when there's family members reading it.. ;p

Dah ada pula?! he he.. ;p

®ui

Read Users' Comments (37)

37 Response to "Pengakuan"

  1. FARIE, on February 20, 2009 at 12:26 PM said:

    anda layak di dush2!!!!!
    geram nyer..

  2. Dakjaat™, on February 20, 2009 at 12:34 PM said:

    uiks.. jaat

  3. ifahruzzaman, on February 20, 2009 at 12:46 PM said:

    setinggi suka dan duka dari aku buat semua kwn2 kamu Rui...

    dan ucapan jutaan tahniah kepada kamu yg bakal menerima kutukan hebat dari mereka.

    ko tau, aku dapt tempiasnya dari dosa mu itu.sbb aku dh tahu dr awal!

    cish!

    doa panjang la jawabnyer jumaat ni...

    hahahhaahahahaha

    gelakkan mereka!

  4. nadya, on February 20, 2009 at 1:20 PM said:

    haha. hebat hebat! :p

  5. angkasa, on February 20, 2009 at 1:56 PM said:

    uish uat naya org jaa
    pasne kalo ada org yg dah xcya jgn myesai lak norh
    apa laa
    tp pdai edit gmbaq tu noorh
    dush!!
    :DD

  6. R.i.Y.s.E.s.L.a.D.y, on February 20, 2009 at 2:22 PM said:

    adus..GEmpaK la lu BRO..
    sian dioRg..
    mAu x HAngiN 1 Bdn..

  7. fyato., on February 20, 2009 at 2:42 PM said:

    eleh abg,baru ingat nak kesian~
    hihi.
    xjadi!
    hihi

  8. lady D, on February 20, 2009 at 2:53 PM said:

    glerk arh!!!
    bleh plak kn...
    kamoo la da frst person yg i rse nk dush2!! kebabom!!
    da la i pcaye owh..
    gedix tol....

  9. ~ Lady ell ~, on February 20, 2009 at 2:55 PM said:

    amboi...baik punyer pekene org ekk...
    bknnya apa,semua org risau kalau betul2 berlaku..hah!jgn buat lagi!!trkejut tau..mengucap panjang dh nih.

    yg paling geram atok la..bende2 gini kalau betullah jadi,kenapa tk diberitahu..pastu kalau ye pn nk main2,jgn la serius sgt yg cam ni 'rui' oooiiii...

    ish!geram plus plus plus...

  10. bakri hafiz hisham, on February 20, 2009 at 3:16 PM said:

    cam haram

  11. adyhollowgurlz, on February 20, 2009 at 6:04 PM said:

    adoyai!!!!perghh tol..mati2 igt tol..
    wateva selamat berbaahagia time kutukan.....hahaha cian cme kamoo!!!

  12. cool style graphics, on February 20, 2009 at 6:08 PM said:

    hai.. RK bg tau sy yg sy bley minta pendapat awk coz awk mesti Potograper kn...

    Nur dpt Interview Fotografi dkt RTM 26hb nie...
    Tp mslh nyew...
    Nur x pandai sgt bab2 camera nie...
    Mcm ner nk wat... Klu suruh design tue pandai la... nie nk amik gambar... adus... berpinar otak Nur...

    Fikir2 mcm x nk g jew... Tp adew owg kt.. klu x g nnt nm black list...
    emm... mcm ner yek...

    Len minta... Len yg dpt... emm... mcm nk nangis jew....
    Adew yg bley bantu x...

    Mslh Nur bhgn amali,
    - 5 snap shoot
    - penilaian berdasar 1) Teknik Fotografi 2) Komposisi 3) Mesej
    - kamera 35mm (kmra nie mn nk cr adus...)
    So awk rs mcm ner yek.. awk ada cdngan x????

  13. Elsa Soraya Othman, on February 20, 2009 at 7:19 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  14. Nurly Hamid, on February 20, 2009 at 9:58 PM said:

    Haha.. i dah agak dah.. mesty ta betol nye.. dush dush!! :p~

  15. eD love photographY, on February 21, 2009 at 12:06 AM said:

    ngok la kau rui..
    aku mati2 ingatkan betul2...huhu..
    ko tau x tadi aku g kolej..pastu masa kat cafe aku citer la pasal post pengumuman ko tu kat mmber2 boy n girl aku...smua simpati...last2 skg aku da rasa macam aku tipu dorang lak..
    xde2..
    ko tanggung la dosa aku k...
    ade plak buat lawak camni..nanti kalau jadi betul padan muka ngko..!

  16. Rui, on February 21, 2009 at 1:03 AM said:

    1) farie: dush², takpe saya terima.. ;|

    2) dakjaat: bro, kita da setel belakang kan.. he he

    3) ifahruzzaman: betol laa, aku dah kena tamparan hebat dari diorang.. ;| indirectly ko involve juga nampaknya..

  17. Rui, on February 21, 2009 at 1:06 AM said:

    1) nadya: ha ha, jgn dipuji nanti orang lain marah.. ;|

    2) angkasa: alamak, jgn laa emosional sangat.. ;| saya dah mengaku dan say sorry.. ;( neways, tengs tpi tiada edit² sebenarnya..

    3) riyseslady: sesapa yg hangin satu badan, satu badan jugak saya mintak maaf balik.. ;|

  18. Rui, on February 21, 2009 at 1:13 AM said:

    1) fyato: ha ha, baru ingat nak kesian je rite? seb baik tak sempat kan.. ;|

    2) ladyD: nape seperti dush² nie the 'in word' yer.. he he chill, and kewl k.. ;|

    3) ladyell: baiklah cik elly tak buat dah! dah mention kan.. ;( he he

  19. Rui, on February 21, 2009 at 1:21 AM said:

    1) bakrihafiz: keh keh, sila jawab soklanku di flickr ye bro.. ;|

    2) adyhollowgurlz: takpe kutukan diterima jua.. ;| chill k!

    3) coolstylegraphics: hmm, masalah besar itu.. kamera 35mm format basically skang is compact camera.. kamera poket laa, digital biasa bukan dslr.. unless dia soh pakai yg 35mm film punya..

    then 5 snap shoot tu any ke ape.. i mean, dia ada mention tak potrait ke scenery ke ape.. if any, then *teknik fotografi tu mainly involves ur angle rasanya, *komposisi am not sure, mayb the color and level of the picture, finally *mesej is mayb the short brief yg u kena include base on that particular gambar.. got it?

  20. Rui, on February 21, 2009 at 1:27 AM said:

    1) elsa: err, 'pang' tu ape yer.. adik beradik spank kah?! he he.. ;| finally, ada pon someone yg bagi good review dari entry nie.. lesson learned rite.. ;)

    2) nurlyhamid: sorang lagi guna dush dush, ha ha.. cikgu canon amcam anak murid nie sempoi tak, he he.. ;|

    3) edluvphot: chill bro.. takpe pikir camni je.. ko citer kat member² tu sebagai satu pengajaran, supaya diorang 'give it a thought'.. sometimes orang tak terpk kan benda tu ada logiknya leh jadi.. takde dosa2, lagipon seperti aku mention, adaptasi tu based on a true story.. ;| he he

  21. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on February 21, 2009 at 3:30 AM said:

    hahaaa...adeh klakar....baru jewk nak ckp asal la anda tak cabut itu navogat0r....adeh...;p

    (-,-) terkaku smpai tak tau nak ckp pe......

  22. cool style graphics, on February 21, 2009 at 10:49 AM said:

    ok... nur dh fhm... anyway thanz for da infomation.. thanz a lot.. i can try my best la..

    ssh gak pd owg mcm nur nie.. klu amik pic bdh2 mcm tue ok la... tp nur try la...

    Thanz sekali lg... hehehe...

  23. hamimi, on February 21, 2009 at 11:26 AM said:

    hampir2 tipah tertipu...haha

  24. Rui, on February 21, 2009 at 3:04 PM said:

    1) mistakenidentity: adeh ~ jgn mara ye cik tina arena.. ;p takpe la, citer nie bagi reminder kepada anda sbb anda memiliki GPS jugak kan.. ;)

    (-_-) sori buat anda terkaku..

    2) coolstylegraphics: gudluck nur with ur RTM thingy.. keep me updated with the results k.. :)

    3) hamimi: ha ha, niatnya supaya tipah tertipu betol, bukan hampir².. ;|

  25. Elsa Soraya Othman, on February 21, 2009 at 4:29 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  26. Helmi Razali, on February 21, 2009 at 6:57 PM said:

    kawan aku pernah hantar message main2, kata dia dah mati. Message kononnya di hantar oleh kakak dia.

    Hampeh, itu prank paling x ingat dunia.

  27. Elsa Soraya Othman, on February 21, 2009 at 7:27 PM said:
    This comment has been removed by the author.
  28. i n - c h a n, on February 21, 2009 at 8:20 PM said:

    tak baik tipu tau

    mak kita kata kan, tipu kan..dosa tau!!!!



    isk.. :P

  29. aqeela affandi, on February 21, 2009 at 9:12 PM said:

    wahhaaaa...
    sukenyer aku!!!
    buat lagy yerk!

  30. Rui, on February 21, 2009 at 11:21 PM said:

    1) elsa: jangan sangkakan ku lemah.. satu dah dibuat yg lain pasti akan menyusul.. ;p

    2) helmirazali: ha ha, itu mmg terok betul.. sampai kata dah mati terus.. adehai ~

    3) inchan: he he, rilex inchan, skali skala bukan slalu pon.. ;p

    4) aqeelaaffandi: itu tanda anda marah ke anda suka?! ha ha.. ;p

  31. Nurly Hamid, on February 22, 2009 at 9:30 AM said:

    Anak murid I sangat the notty! -_-"

  32. AzRi AzyAn, on February 22, 2009 at 3:11 PM said:

    ku tertipu juga.
    sagat xde keje okay!
    ahahaha

  33. Rui, on February 22, 2009 at 8:08 PM said:

    1) nurlyhamid: err.. sekali seumur hidup chill².. ;p

    2) sigadis: ha ha, sekadar hiburan semata-mata.. sori erk.. ;p

  34. ღ l y n e e ღ, on February 23, 2009 at 11:23 AM said:

    amek kaw~!!
    hahah~ but nice prank doh..
    but if im one of ur family or ur gf, mmg i tibai u cukup2..
    hampeh~!!!

    hishhh~!!

    btw, inchek rui.. sila lah tukar url saya di dlm follow awak tuh.. sebab skng neh awak dlm kategori tak follow.. hahah~!!

    **jage kreta lelok sblum lesap bebetul.. :)

  35. aqeela affandi, on February 23, 2009 at 8:06 PM said:

    msty la sukeeee!!
    anda tao ta bile i suke mcm mane..
    mcm ni la..
    sukkeeeeenyerrr!!!!!!!!!!!!
    buat lagy yer!

  36. AkuAyie, on February 24, 2009 at 12:28 AM said:

    hhaha..lawak la rui ni...
    buat org saket jantung jek...keh3

  37. Rui, on February 24, 2009 at 3:23 AM said:

    1) lynee: berani kamu nak tibai saya?! ha ha.. >=p

    *pasal tukar url tu, saya kurang paham laa.. -_- sila jelaskan dgn lebih detail lagi..

    ** tentang kereta dont worry.. ;p

    2) aqeelaaffandi: gotcha! ;p

    3) akuayie: weh kamu jgn sakit jantung bebetul mati nanti ku kena saman, ha ha.. ;p