One Good Deed Returns Another


Pada malam Jumaat minggu lepas..
Hari yg sama dgn presentation internship ku,
hari yg sama dgn kematian Mya the cat.. ;(
Parents ku telah mendapat jemputan untuk ke
auditorium Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL),
bagi menghadiri persembahan musikal
"DANSING THRU BROADWAY"
yang dianjurkan oleh
persatuan Petronita dari Petronas.. :D


4 tiket kesemuanya..
Kebetulan abang sulung dan adik bongsu ku tiada di kL..
Maka kami berempat je yang pergi.. ;D
Dress code = Smart Casual ?!
Ku kurang mengerti bagaimana ini.. -_-
Jadi ku buka wardrobe dan main tibai je
'mix & match' shirt + seluar slack, ha ha..
Inilah hasilnya...

Ini dikategorikan sebagai 'smart casual' kah?! -_-

It was a charity event..
Money yg masuk throughout that
3 day event + dari donor² yang ikhlas lagi..
..akan didermakan kepada charity²
yang terdiri daripada 'The Children Dialysis Fund
of the National Kidney Foundation',
'Prince Court Medical Centre',
'Sayangilah Mata Mu project by the
PCMC Eye Centre',
dan juga 'Mercy Malaysia programme in Gaza'.. :)

The figures.. :)

Antara artis terkenal yg ku tahu membintangi
musikal ini adalah Radhi Khalid dan Reefa..
..manakala antara lagu² yang diperform,
diambil dari movie² yang ku kenal seperti
The Phantom of the Opera, Hairspray,
Grease, Mary Poppins dan juga Chicago.. :D









Lepas tengok broadway nie kan,
tetiba rasa cam semangat nak usha
'Puteri Gunung Ledang' pon ada.. :D
Tapi malangnya, kedengaran tiketnya sudah habis.. ;(
Harap² ada PGL season 4 laa pasni, he he..
Pape pon, setinggi-tinggi credit to the cast of DTB...

Muka-muka hero & heroin, he he.. ;p

Sekian, ®ui

Read Users' Comments (27)

27 Response to "One Good Deed Returns Another"

  1. lady D, on February 28, 2009 at 1:55 AM said:

    hrmmm..
    bleh diconsider as smart casual larh..
    dunt wory...
    yg pntingkn...
    bckground dye..
    klau yer pown..
    cbe la cri view blakng yg 'laen' sket..
    huhuhu..kiddin...
    who is Reefa???

  2. hamimi, on February 28, 2009 at 2:30 AM said:

    Happening!Tgk pic pun dah tau.hehe
    Btw, smart casual la tuh.mmg smart!cuma jangan tak pakai kasut... lain dah nama die nanti.'Smart Casual Ayam'...haha.

  3. Elsa Soraya Othman, on February 28, 2009 at 3:50 AM said:

    oh gambar pelakon pelakon di atas pentas memang sangat cantik :D pegi dekat dekat amik gambar ke nih ?

    memang selangkah ke alam profesional lah u neh..

  4. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on February 28, 2009 at 6:47 AM said:

    huhu...very da nice...me kat sini pun ari2 tgk musical...but high skuwl musical la...haha..;p

    adeh...ingt radhi oag td..skali Radhi Khalid daa..huhu..

    me suka da 2nd last pic itu..sgt mystic...huk huk...

    **wahh rak dipenuhi comics..suke2..me obses terhadap comic...n GUNDAM t0ooo...(GUNDAMkah?..haha.)..wahhh me nak 1..!!~~ (^^,)

  5. eD love photographY, on February 28, 2009 at 9:18 AM said:

    ko memang smart la rui..
    hehe..
    x abis2 ngan topeng dier.
    haha..
    gambar2 amat cantik../

  6. aqinara, on February 28, 2009 at 9:44 AM said:

    nice pic~
    sy hrp sy leh amik pic yg lawa XD

  7. Rui, on February 28, 2009 at 9:49 AM said:

    1) ladyd: ha ha, banyak bunyi pulak budak nie.. ;p ape salah background tu?! he he.. btw reefa, kamu tak dengar radio/lagu locals kah?! ;p

    2) hamimi: agak happening juga laa.. ha ha, yg tak pakai kasut tu sebelom pergi ke auditorium tu je.. takkan ke sana kaki ayam pula.. ;p

    3) elsa: he he, jeles sungguh kan.. no laa i snap dari jaoh je, gunakan kamera punya the power of zoom.. ;) takde pro pon.. -_-

  8. Rui, on February 28, 2009 at 9:59 AM said:

    1) mistakenidentity: ha ha, anda peminat HSM kah?! macam budak kecik pula.. ;p jgn kata anda menari sama si damia tarian² hsm kesemuanya?! >=p

    tu pasal, bukan oag tapi khalid.. -_- takpe best juga dia berlakon.. ;)

    * sebok nak guna perkataan mystic.. anda nie licik juga yaa.. ;p

    ** huk huk, dragon ball, misteri naga, penyiasat remaja, gs mikami, yuyu hakusho, name it semuanya ada.. ;p tpi gundam milik abg, ku kurang meminati.. ;| he he

    2) edluvphot: ha ha bro, aku ingat ko akan hibernate buat masa ini.. tengok ada je dalam dunia nie.. dah baik sakit?

    pape pon tengs! :D topeng kucing itu satu kemestian.. ;p

    3) aqinara: trimas! ;D boleh2, semua orang boleh snap pix lawa.. teknik + instinct je.. ;)

  9. Rina Zulkifli, on February 28, 2009 at 10:57 AM said:

    Ouhh, best dapat pergi ;)
    Who is Reefa btw ?

  10. hamimi, on February 28, 2009 at 2:28 PM said:

    >gurau jew, pasal x kasut tu.hehe...

    >dragon ball, misteri naga, penyiasat remaja, gs mikami, yuyu, gundam ...semua best.aku juga minat yg sama.hehe

  11. angkasa, on February 28, 2009 at 3:40 PM said:

    ouh best norh dpt p tgk
    waah.
    ok da tu style
    alaa depa bkn psan pun
    hehe

  12. Nadhirah Zamrose, on February 28, 2009 at 3:51 PM said:

    best tgk teater.
    dlu tgk teater hari merdeka.mmg best n meremangkn bulu roma.
    gadis hairspray tu klakar.hahaah ;)

  13. Rui, on February 28, 2009 at 4:10 PM said:

    1) rinazulkifli: best jugak laa.. ;D adeh, nie sorang lagi tak penah dengar reefa, korang nie budak zaman mana eh.. ha ha ;p

    2) hamimi: ha ha, tadehal lah bro.. iya, tu semua komik sezaman kita, budak2 skang dah tak layan semua2 tu.. :| he he

  14. Rui, on February 28, 2009 at 4:13 PM said:

    1) angkasa: wooo kepada orang utara! ha ha.. best², and u have a point there.. dalam tu gelap je pon.. ;|

    2) nadhirahzamrose: best laa tpi takde sampai meremang bulu roma pula?! he he.. neways, adakah anda pasti itu seorang 'gadis'?! ha ha.. >=p

  15. n a r d indie winkie, on February 28, 2009 at 4:34 PM said:

    rui, untuk wat kotak2 tu kan, gi je kat web nih.

    http://setyourblogonfire.blogspot.com/2008/11/adding-scroll-box-to-your-blog.html

  16. Elsa Soraya Othman, on February 28, 2009 at 7:22 PM said:

    tag tag tag! ;P u know, u know.

  17. Rui, on February 28, 2009 at 10:08 PM said:

    1) nardindiewinkie: hey tengs for the tips.. ;)

    2) elsa: i know, i know!!! ;p

  18. luvlyziha, on March 1, 2009 at 11:54 AM said:

    awak dpt AWARD ok..
    view kat blog sy ek?

  19. nadya, on March 1, 2009 at 2:40 PM said:

    hey! ur cat named mya? hm. nama for my future daughter. eceyhhh. :p

  20. HEMY, on March 2, 2009 at 1:33 PM said:

    smart gak gambar2 ko...ko guna canon kah???noise tak bykkk

  21. xuen adyla, on March 2, 2009 at 1:39 PM said:

    gotta say that was a lovely pic you get there.... it looks so interesting... regret that i turn it down silly me...

  22. Rui, on March 2, 2009 at 4:24 PM said:

    1) luvlyziha: ouh wow, tengs ya! :D tapi saya takde buat ruangan khas pon laa dari dulu untuk letak award² nie semua.. maaf ye (sgt appreciate it) ;)

    2) nadya: hey! ya itu mya the cat.. ouh, nanti kamu jadinya mya the daughter?! he he, aminn.. :)

  23. Rui, on March 2, 2009 at 4:27 PM said:

    1) hemy: yerp, canon.. tapi ketika 'dansing thru broadway' tu, aku gune panasonic lumix milik bapak ku, super duper zoom.. canon not allowed.. ;( mereka sangka ku dari pihak media pula.. -_-

    2) xuen adyla: makaseh so much!! ;D ouh, kamu sepatotnya pergi juga kah?! kalo tak da leh lepak skali.. ;p he he

  24. aie akaike, on March 3, 2009 at 2:24 AM said:

    rui, pasni ada tiket lebih hulur2 la kat aku eh.

    smart gile ko berseluar slack! hahah.

  25. Rui, on March 5, 2009 at 12:20 PM said:

    adohai.. kalo ada xtra kompem ko orang pertama aku hulur aie.. ha ha ;p

    err, tpi aku kaki ayam, tak smart langsong ~

  26. Nass whY, on March 17, 2009 at 12:36 AM said:

    hi there! glad that u enjoyed the show. thanks for your support :) from the cast of DanSing Thru Broadway season 2 :)

  27. Rui, on March 25, 2009 at 3:09 AM said:

    hye! ;D yup, it was fun. keep me updated if there's DTB 3.. ;D