The Night of Power Part I


27 March 2010


Hyep ye'all.. :D
Mesti korang pelik kan dgn diri ku ini..
Kejap² kata nak on9 meneruskan blogging,
kejap² hilang pastu ntah ke mane, he he.. ;p

Well, quite suprisingly daripada
komen² topik sebelom ini, ku dapati
masih ada lagi kuncu² lama ku yg masih
wujud di alam blog ini, tapi mungkin samalah
macam diriku, punyai komitmen lain.. :|

Neways, back to business..
Pada 2 wiken yg lepas, tentu korang masih ingat lagi..
bahawa 27 march membawa tarikh yg keramat, iaitu..

"EARTH HOUR"

he he..
Ku masih ingat lagi, setahun yg lalu..
ku postkan entry berkenaan earth hour juga..
Bagi kamu² yg sudah lama mengikuti blog ini,
sure tahu apekah yg telah ku buat pada masa itu kan.. ;)

Untuk earth hour version 2010 kali ini..
pada jam 8++, ketika itu ku berada di sekitar kLcc..
Kebetulan mmg terbawa dslr,
sbb ku bersama ibu dan adik mmg ingin attend
event di Jalan Binjai, Petronas Pit Pulse..

Actually, secara jujurnya..
ku hampir² terlupa malam itu adalah earth hour, he he.. :|

Maka jam sudah menunjukkan
tepat pukul 8.30 pada ketika itu..

And this happened.. :D

Wahh, seb baik sempat snap kan.. ;p

Seperti yg anda semua dapat perhatikan..
Cara lampu² kat building kLcc tu
terpadam mmg sangat cun!
Ia tertutop secara synchronously..
dari atas ke bawah, sambil itu kiri ke kanan.. :)

Pape pon, congrats kepada mereka² dan kamu²
yg masih directly or indirectly menyokong earth hour.. ;D

Jomlah kita sama² berharap yg secara tak langsung
event sedunia ini dapat membantu
memberi kesedaran kepada kita semua bahawa
bumi ini memerlukan bantuan dari kita juga, he he..

Take care guys, signing off for da nite..
See ye'all in the next entry..

®ui

Read Users' Comments (12)

12 Response to "The Night of Power Part I"

  1. lady D, on April 10, 2010 at 5:35 PM said:

    yahaaaaa...niceeeee!!!! fuh.. lme gler larh x visit ur blog....

  2. equals D, on April 10, 2010 at 8:44 PM said:

    rui ! ;)
    hellooooo. hee

  3. aqinara, on April 10, 2010 at 10:01 PM said:

    wah!
    shemart la lampu pdm..
    mse earth hour sy x pdm lampu pon :P
    bz wat sulam n drwg memandangkan assessment just around the corner.
    huihui~

    btw, pics kamu sgt meletup sejak dul hingga kini.
    chee~

    all da best in wateva u do!

  4. FARIE, on April 11, 2010 at 4:55 PM said:

    rumah daku maseh terang dikala itu. hahaha. :P

  5. Rui, on April 13, 2010 at 12:06 AM said:

    1) ladyD: he he, tengs! hmm i pn lama gile x visit my own blog kot, hu hu.. :|

    2) equalsD: hello again! how thee? he he..

  6. Rui, on April 13, 2010 at 12:08 AM said:

    1) aqinara: ouh, kamu terlupa laa tu earth hour.. mesti syok jer kan layan AF time2 tu.. ;p he he kidding, tau kamu bz dengan sulaman bagai tu.. neways, tengs 4 da compliment! :)

    2) farie: hey farie meow2!cepat laa masuk entry baru.. lama x membaca karangan jiwang kamu tu, he he

  7. i n - c h a n, on April 13, 2010 at 1:06 AM said:

    Sngt kool itu KLCC tutup lampu!

    hehehe

    hai, kamu ni macam perdana menteri ha! lambat btul entri bru masuk.hehehehe


    :)

    stay blogging!

  8. AzRi AzyAn, on April 13, 2010 at 7:13 PM said:

    time earth hour ni dlm kereta..bahaya matikan lampu keter..ahaha~

    neway nice sgt gmbr tu...

    stay updating blog k~ hee..=p

  9. Rui, on April 15, 2010 at 8:54 PM said:

    1) in-chan: he he, besa laa inchan dah jadi YB skang.. bz memanjang (kononnya) ;p he he. yup u too stay bloggin aite!

    2) azriazyan: ouh2, its a good thing kamu tak matikan lampu keter, bahaya juga tu.. ;p neways, tengs 4 complimenting. :) *k i t*

  10. Farha Aly Tan, on April 16, 2010 at 10:00 PM said:

    my non related bro in blogging world :)

    im good.. dlu la kerja. now dh stop. dh malas. haha. xde la plak. isi masa lapang jee..

    spm? bole je. not that good nor bad.

    stdy? not sure yet.. keep reading my blog and u'll noe where im gonna futher my stdies

  11. Farha Aly Tan, on April 27, 2010 at 11:55 PM said:

    hehe. its true.. im goin.. afterall its my future. i should go. :p

    i will kowt. tpi byk yg ckp xkn smpat. will try to update my blog as much as i could :)

    PS: U pon kena selalu update blog yee

  12. Rui, on May 2, 2010 at 7:53 AM said:

    farhalytan; ceyh, jusco tu sekejap je ke.. hangat2 chicken sh*t laa tu.. ;p he he

    ok will do aite, will update blog tentatively.. -_- he he