Company


Helo wiken!! He he.. ;D
Sian laa untuk certain² korang
yg mmg menunggu update dari ku,
cuma akan dapat seminggu skali je.. -_-

Okeh, straight to the point..
Sehingga ke hari ini..
Ku akan listkan lagi segala aktiviti²
yg telah berlaku kat dalam program GEMS tu.. ;)

Seblom nie ku ada mention kan..
Lepas module "business english" tu..
akan ada "Project Planning"
dan juga "Time Management".. :)

Well, seblom start dua² module tu..
Kami ada 'talent day'..
Each company ditugaskan untuk membuat
either drama/coral speaking/koir atau pape je laa..
Janji totally in english, tu je rule dia..

So untuk dipendekkan cerita..
Kami chose to do drama..
Ku jadi mr director.. ;D

and guess what...

...champion teros! he he ;D
(hamper juara tersembunyi plak celah² tu)

Hu hu, kalo nk citer pasal drama ape
yg kitorang lakonkan pada hari 'talent day' tu,
terlalu panjang.. sori erk :|
Lapan company yg bertanding kesemuanya..
So to get 1st place, not bad eyh.. ;p

Maka, bila dah menang tu..
of course laa kena buat celebration...

...kami makan² dalam ofis je.
(bila dah menang tu orang kata jgn laa pulak
berlagak nak makan kat cafe kan) he he.. ;p

Ouh, ada satu benda yg ku lupa nak mention..
Asyik dok sebut 'company²' je.. :|

Actually budak² yg ada dalam kedua-dua
gambar di atas nie..
Diorang lah company-mate tetap ku sepanjang
dua setengah bulan nie.. ;)

Sedikit details tentang company kami...

pLis komen.. ;)
(agak² korang leh teka tak logo tu sape yg design)
he he.. -_-

Itu je lah sedikit sebanyak yg ku boleh
goreng untuk entry kali ini..
Wikdays coming nie, sangat best!
"Team Building" kat Fraser Hill.. ;D

So just tunggu je laa wiken depan
untuk update seterosnya ye..
Thanx!!

®ui

Read Users' Comments (26)

26 Response to "Company"

  1. ღ lyne ღ, on May 10, 2009 at 7:54 PM said:

    ku anggap entry ini khas untukku :)
    wawawawa :))

  2. Elsa Soraya Othman, on May 10, 2009 at 8:04 PM said:

    gile sibuk kamu ye sekarang nih :) dah tak boleh la ai tengok gambar gambar cantik from ur camera lagi dah, tsk.

  3. angkasa, on May 10, 2009 at 8:57 PM said:

    waah thniah ya!
    logo tu sah owner blog ne yg reka
    kalo x dia xkn publish la dlm blog kn kn?
    haha
    fraser hill?
    wuaaaahh nk p situ
    enjoy ya!

  4. hanilopiplopz, on May 10, 2009 at 10:11 PM said:

    uuhuhuu.. cam hepi dan besh gilozz jeww kowang..

  5. AkuAyie, on May 10, 2009 at 10:14 PM said:

    Fraser hill?? best gle... huhu

  6. Nurly Hamid, on May 10, 2009 at 10:21 PM said:

    Amboy, makin seronok anda disanun ye.. ;)

    All the best lah to you okie!

    ^_^

  7. equals D, on May 10, 2009 at 11:01 PM said:

    wahh menang teros ! congrats la rui :)
    hahaha. eceh mr.director. hm logo tu msti lah rui yg reka kan ? kan kan

  8. aqinara, on May 11, 2009 at 12:12 AM said:

    wah2!
    besh je.
    dpt first lak tu.
    bangga2.
    haha...

    logo tu mesti kamu yg wat an?
    kaler lebey kurang cam jaket yg kamu pki je.
    hoho

  9. FARIE, on May 11, 2009 at 12:10 PM said:

    eleh~ nk swuh owg puji logo dia wat chantek ar tuh..
    hahaha!! wekkk.. x kosa den..

    btw, cam meriah jer..
    oo~ ader kucing la kt 1st pic tuh..

  10. asis, on May 11, 2009 at 4:06 PM said:

    eleh..die bt la tu

  11. Farha Aly Tan, on May 11, 2009 at 8:54 PM said:

    fraser hill sgt cntek kann. tpi xprnh pgy.. upload sum pic at there plz :P

  12. Nadia, on May 12, 2009 at 5:02 PM said:

    tgk tu. suke tutup muka lagi. ;p

  13. iva saionji, on May 13, 2009 at 8:13 PM said:

    ~hinCik rUi....anda berhUtang tag dgn cik iva..jangan Lupa Lunas ek..tanDa iva sayang kamU..~

  14. Rui, on May 16, 2009 at 1:36 AM said:

    1) lyne: ha ha.. entry ini mmg khas untuk setiap pembacanya pon.. :) he he

    2) elsasue: hu hu.. jgn laa cakap gitu.. -_- temporary busy je.. nanti sampai masa gambar2 lawa mesti muncol punya.. he he tsk

  15. Rui, on May 16, 2009 at 1:45 AM said:

    1) angkasa: he he, camne kamu boleh teka ngan tepat nie berkenaan logo tu.. :| hmm, fraser hill tak pernah pergi pon, harap2 naiss laa.. ;D

    2) hanilopiplopz: boleh tahan best jugak laa, especially bila dah menang kan.. ;D he he

  16. Rui, on May 16, 2009 at 1:46 AM said:

    1) akuayie: yup.. ;D boleh tahan laa, tpi cameron lagi best kot.. he he

    2) nurlyhamid: ha ha, cikgu muncol akhirnya.. lama dah dia menghilang.. he he.. hmm, kat sini boleh tahan seronok juga laa, yg penting itu experience maa.. ;)

  17. Rui, on May 16, 2009 at 1:49 AM said:

    1) equalsD: tenkiu2 ;D hmm, aah itu logo saya yg reka.. ;) nice guess.. ;p he he

    2) aqinara: ha ha, bangga².. ;D rasa seronok giler.. hmm, kamu ini sangat detail kan.. siap boleh perasan lagi logo itu lebih kurang sama dengan jaket.. :| hu hu

  18. Rui, on May 16, 2009 at 1:51 AM said:

    1) farie: ha ha, cik farie mmg dari dulu tak penah nak tolong support speko meow2 pon.. ;p hmm, boleh tahan meriah laa, and btw tengs coz perasan itu kucing.. ;D

    2) asis: macam ada unsur² tak puas hati je di sini.. he he.. ;|

  19. Rui, on May 16, 2009 at 1:54 AM said:

    1) farhaalytan: yup, dengaran fraser hill sangat cantek.. same case, saya pon tak pernah pergi ke sana juga.. he he.. ok will aplod later ;D

    2) thegirl: he he, cik nadya mara laa saya tutop muka rupanya.. ha ha ;p

    3) ivasaionji: alamokk.. da kena tag pula.. ;| insyaallah in the future if saya ingat saya akan langsaikan k.. buat masa nie time limited skit.. sori but thanx.. ;D

  20. FARIE, on May 16, 2009 at 1:10 PM said:

    ye ker?
    xperasan lakx..
    ok la, chantek la tu..
    kretip.. :P

    p/s: segera puji paper bag daku pula ok.. wajib!! lalala~

  21. ♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥, on May 19, 2009 at 12:26 AM said:

    bestnye~.....(",)

  22. I am ME, on May 23, 2009 at 4:10 PM said:

    gimme ur email add~!!
    dah private dah tukar lagi..
    ahaha.. jgn mara bro~!!

    -lyne-

  23. Syazwan Yazid, on May 24, 2009 at 5:26 PM said:

    boleh tahan gambar2 kat sini...gud job! =)

  24. getspears, on May 26, 2009 at 8:28 PM said:

    angah!!!! check my mish mash of photos on flickr - and tell me wht you think

    this is the link---> http://www.flickr.com/photos/26411258@N06/

  25. Anonymous, on May 29, 2009 at 2:01 AM said:

    http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=7423

  26. miEz haNeM, on June 1, 2009 at 2:32 PM said:

    salam rui..
    nice pics:)
    ye laa yang snapnye brilliant photographer lak tu :)